Android telefonu onarıma göndermeden yapmanız gerekenler

0
247 Okunma
Android telefon onarıma göndermeden yapmanız gerekenler

Gün içerisinde sürekli kullandığımız akıllı telefonların başına her türlü işlem gelebiliyor. Suya düşme, darbe alma ya da ağırlık sebebi ile yamulma bunlardan birkaçı. Bu gibi durumlarda akıllı telefonunuzu kullanmaya devem etmek için onarıma göndermeniz gereklidir. Peki telefonu olduğu gibi onarıma göndermek güvenli mi? Android telefon için onarım öncesi ve sonrası yapabileceğiniz herhangi bir şey var mı? İşte soruların cevabı

Android telefon onarım için nasıl hazırlanır?

Android telefon onarıma göndermeden yapmanız gerekenler

Öncelikle tüm verileriniz güvenliği ve kaybolmaması için daima günlük yedeklemelerinizi açık bırakın. Bu sayede telefonunuzu kaybetseniz dahi verilerinizi kaybetmezsiniz. Her türlü ihtimale karşı akıllı telefonlarınıza kart ve mail gibi önemli kişisel bilgilerinizi ve şifrelerenizi kaydetmeyin. Herhangi bir sebep ile telefonunun hasar gördü ve onarıma gitmesi gerekiyorsa ilk olarak telefonun açılıp açılmadığını kontrol edin. Bunun sonucunda izleyeceğiniz iki ayrı yol var.

Android telefon açılıyor.

Eğer telefonunuzu açabiliyorsanız güncel verilerinizi, telefon numaralarınızı, mesajlarınızı ve görüntülerinizi yedekleyin. Bunun için Bulut servislerden ya da ek bir hafıza yönteminden faydalanın. Ardından sosyal hesaplarınızdan çıkış yapın ya da akıllı telefonunuzu ilk gün ki haline çevirin. Yani fabrika ayarlarına dönün. Sim kart ve ek hafıza kartı gibi kişisel parçalarınızı alarak telefonunuzu tamire verebilirsiniz.

Andorid telefon açılmıyor

Eğer telefonunuz açılmıyorsa veriler için yapabileceğiniz herhangi bir işlem yoktur. Sim kart ve hafıza kartı gibi kişisel parçalarınızı aldıktan sonra akıllı telefonunuzu gönderime hazırlayabilirsiniz. Tedbir amaçlı e-posta, sosyal medya ve banka gibi hesaplarınızın şifrelerini değiştirerek, eski cihazlardan çıkış yap komutu verebilirsiniz.

Mavi ışık mağdurlarına gözleri dinlendirecek yöntemler

Telefonu olabildiğince güvenli şekilde onarıma gönderdiniz. Peki bitti mi? Hayır. Akıllı telefonunuzu onarımdan aldığınızda da yapmanız gereken bir takım önlemler var. Kişisel bilgilerinizi girmeden önce telefonu fabrika ayarlarına tekrar çevirerek olası sorunları da ortadan kaldırabilirsiniz. Bu işlem telefonunuza onarım sırasında ya da sonrasında yüklenebilecek olan casus yazılımlara karşı sizi korur.

Android telefonların işletim sistemlerinin güvenlik önlemleri çok güçlüdür. Bu sayede silinen dosyaları geri getirme ya da fabrika ayarlarından öncesine dönme gibi işlemlerin yapılması neredeyse imkansızdır. Siz de benzer tedbirler ile Android telefonunuzu onarım öncesi ve sonrasında güvence altına alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz