WhatsApp Topluluklar özelliğinin ayrıntıları belli oldu!

0
217 Okunma
whatsapp

Bir süredir hakkında sızıntılar duyduğumuz Topluluklar özelliğinin resmi duyurusu nihayet yapıldı. Grup ve mesajlaşmaların kurallarını baştan yazacak özellik; platformu kullananlara büyük kolaylıklar getirecek. İşte ayrıntılar.

WhatsApp Topluluklar özelliği ile her şeyi değiştirecek,

Whatsapp Topluluklar

Yeni bir mesajlaşma altyapısı sunan Topluluklar özelliği grup kurmayı ve grup içi mesajlaşmayı daha kolay hale getirecek. Bu özellik samimi arkadaş gruplarından çok; mahalle, veli ya da iş grupları gibi alanlarda kolaylık sağlayacak. Birçok gerekli özelliği bir anda getirecek olan firma konu ile ilgili şu bildirimi yapıyor;

“Bugün, WhatsApp’ta Topluluklar adıyla eklediğimiz yeni bir özellik için vizyonumuzu paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. 2009’da WhatsApp’ı piyasaya sürdüğümüzden beri, insanlar arkadaşlarıyla veya aileleriyle teke tek ya da grup olarak sohbet etmek istediklerinde; onlara yüz yüze sohbete en iyi alternatif olacak bir seçenek sunmak için çabalıyoruz. Ayrıca, WhatsApp’ı bir toplulukta iletişim ve planlama amacıyla kullanan insanlara da sık sık kulak veriyoruz.

Topluluklar sayesinde kullanıcılar ayrı grupları tek bir çatı altında, kendilerine uygun bir yapıda toplayabilecek” diyor ve ekliyor: “Böylece kullanıcılar, Topluluğun tamamına gönderilen güncellemeleri alabilecek ve kendileri için önemli olan konularda daha küçük sohbet gruplarını kolayca oluşturabilecek. Topluluklardaki kapsamlı yeni araçlar yöneticilere, herkese gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma gibi yetkiler verecek.”

Whatsapp Topluluklar

Bu yeni özellik hayatımıza 4 yeni özelliği birlikte getirecek. Bunlar hakkında ise yapılan açıklama şu şekilde;

  • Daha Büyük Sesli Arama Grupları:  Mesajlaşmaktansa konuşmanın daha uygun olduğu durumlar için tamamen yeni tasarımıyla 32 kişinin katılabileceği tek dokunuşla sesli arama özelliği sunacağız.

  • İfadeler: WhatsApp’ta yeni sunulacak ifade simgeleriyle insanlar; sohbetlerde bir sürü yeni mesaj atmak yerine düşüncelerini hızlıca paylaşabilecek.

  • Yönetici Tarafından Silme: Grup yöneticileri uygun olmayan veya sorunlu mesajları herkesin sohbetinden silebilecek.

  • Dosya Paylaşma:  Artık 2 gigabayta çıkardığımız dosya paylaşma desteğiyle kullanıcılar projelerde kolayca iş birliği yapabilecek.

Artık WhatsApp üzerinden grup içi mesajlaşmalar çok daha kolay ve keyifli hale gelecek. Henüz test aşamasına dahi girmeyen bu özellik hakkında kullanıcılar ve şirket oldukça heyecanlı. Kuralları baştan yazacak Topluluklar için ayrıca uçtan uca şifreleme özelliği de devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz