Android TV, yeni Google TV özelliklerine kavuşuyor

0
292 Okunma

Google genel anlamda çalışmalarını Google TV üzerinde devam ettirse de Android TV‘yi unutmuyor. Şirket bugün Google TV’de yer alan üç özelliği Android TV’ye eklediğini duyurdu. İşte o özellikler:

Android TV’ye ‘İzleme Listesi’ özelliği geliyor

Yayınlanacak yeni özelliklerden ilk ile Android TV kullanıcıları; televizyonlarından, telefonlarından veya dizüstü bilgisayarlarından Google Arama veya TV uygulamasından “İzleme Listesine Ekle” seçeneğine tıklayabilecek. Kullanıcının izleme listesine kaydedilen öğeler “Keşfet” sekmesinde görünecek.

android-tv-yeni-google-tv-ozelliklerine-kavusuyor-1

Google TV’de yer alan kart kaydırma aracıyla bir kullanıcıya önerilen başlık türlerini hassaslaştırma özelliği artık Android TV’ye taşınıyor. Bu özellik kullanıcıların önerilene az çok benzeyen başlıkları görmek isteyip istemeyeceklerine karar vermelerine olanak tanıyor. Bu araç ile kullanıcılar ayrıca Keşfet sekmesinde veya Cihaz Tercihleri, Ana Ekran ve ardından İçerik Tercihleri’ni seçerek ayarlarda bulunabilir.

Google TV’den çocuk profili özelliği

android-tv-yeni-google-tv-ozelliklerine-kavusuyor-2

Son olarak Netflix’te alışık olduğumuz özellik Android TV’ye de geliyor. Artık kullanıcılar, şovun veya filmin ne hakkında olduğu hakkında biraz daha fazla fikir edinmek için vurguladıkları şovun fragmanlarını otomatik olarak ön izleyecekler. Bu özellik Netflix’ten farklı olarak, “Ayarlar” sekmesinde kapatılabilecek. Google, bu güncellemelerin bu haftadan itibaren Android TV cihazlarına ulaşacağını belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz