Apple Hindistan’da çevrimiçi ve fiziksel olmak üzere 2 mağaza açıyor!

0
240 Okunma
apple-bu-yil-hindistan-da-cevrimici-ve-fiziksel-olmak-uzere-2-magaza-aciyor-1

Teknolojinin öncü markalarından Apple ‘ın CEO’su Tim Cook, yıllık hissedar toplantısında şirketin bu yıl kendi çevrimiçi mağazasından Hindistan’da iPhone satmayı planladığını söyledi.

Ayrıca ülkedeki ilk Apple mağazasının 2021’de açılacağını da sözlerine ekledi. Geçen yıl Ağustos ayında yayınlanan raporlara göre, şirket aslında bu yıl Mumbai’deki fiziksel mağazasını açmayı zaten planlıyordu.

Tim Cook, çevrimiçi mağazanın lansmanı için net bir tarih belirlemese de, TechCrunch’ta yer alan habere göre geçen ay Apple’ın bu yılın üçüncü çeyreğine kadar hizmete başlayabileceğinin mümkün olduğunu belirtti..

Apple, şimdiye kadar Hindistan’daki cihazlarını dağıtmak için üçüncü taraf satıcılara güvenirken, Tim Cook bu sistemi beğenmediğini şu sözleri ile dile getirdi: “Başka birinin markayı bizim için çalıştırmasını istemiyorum.” Ayrıca şirket, işleri kendileri yapmayı sevdiğini ve iyi bir perakende ortağına gerek duymadıklarını da sözlerine ekledi.

apple-bu-yil-hindistan-da-cevrimici-ve-fiziksel-olmak-uzere-2-magaza-aciyor-2

CEO Tim Cook’un, Apple’ın ülkede neler başarabileceği konusunda iyimser olduğunu belirten açıklamaları da var: “Hindistan’daki fırsata çok inanıyorum. Sadece benzersiz bir canlılık ve demografik özelliklere sahip bir ülke.”

Apple, 250 doların altındaki telefonların mobil cihaz pazarının çoğunu oluşturduğu bir pazar göz önüne alındığında Hindistan’da çok başarılı olamadı desek yalan olmaz. Ancak, popüler iPhone 11 ve eski modellerde indirimler sayesinde şirket geçen yıl premium segmentte hızlı bir büyüme kaydetti .

Cupertino merkezli firma Hindistan’da telefon üretmeye başlarken, fiyatta büyük bir fark yaratmadığı belirtilen bilgiler arasında. Çevrimiçi mağaza ile daha iyi finansman planları ve paketler sunabilir. Ayrıca premium Android telefon markalarıyla daha yakın rekabet edebilir.

Google Çeviri dört yılın ardından bir yeni dil ekliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz