Apple Google’a rakip yeni arama motoru geliştiriyor

0
346 Okunma
apple arama motoru

Teknoloji devi Apple, en son Google’ın iOS cihazlarda “varsayılan arama motoru” olabilmesi için şirket ile 8-12 milyar dolar arası bir meblağ karşılığında anlaşma yapmıştı. Yapılan anlaşma teknoloji dünyasında büyük olay olmuşken Apple’dan yeni bir atak geleceği iddia ediliyor. Yapılan haberlere göre Apple Google’a rakip olacak yeni bir arama motoru geliştiriyor olabilir.

Apple, Google’dan transfer ettiği yönetici ile arama motoru geliştiriyor!

Google, şu anda şüphesiz dünyanın en çok tercih edilen arama motoru. Şirket, alanında birçok rakibi olmasına rağmen zirveyi kimseye kaptırmadı. Bu konuda Apple cephesine yaptığı hamlenin de etkisi büyük tabi. Financial Times, Google’a giriş yapmadan önce Apple’ın önleyici bir grev başlatmaya hazır olduğuna dair artan işaretler olduğunu iddia etti.

apple arama motoru, apple, arama motoru

Apple, son yıllarda “gizliliğin temel bir insan hakkı” ve “temel değerlerimizden biri” olduğu konusunda ısrar ederek rakiplerinden uzaklaşmak için büyük çaba sarf etti. Şirket, iki yıldan uzun bir süre önce Google’ın arama motoru müdürü John Giannnandrea’yı transfer etti. O zamandan beri Apple “daha genel bir arama motoru oluşturmak” için “güvenilir bir ekibe” sahip olana kadar arama motoru mühendislerini işe alıyor.

Apple, Google ile rekabet edebilecek kaynaklara sahip birkaç şirketten biri. Şirketin 2 trilyon doları aşan piyasa değeri ve  yaklaşık 200 milyar dolar nakit parası bulunuyor. Yalnızca Google’dan alınan parayı geri çevirme değil, aynı zamanda rekabetçi bir arama motoru oluşturmak için gereken sunucu altyapısına yatırım yapma yeteneğine de sahip.

Apple’ın geliştireceği yeni arama motorunun sadece Apple cihazlarıyla sınırlı kalıp kalmayacağı ise henüz belirsiz.

Instagram canlı yayın süresini 4 saate çıkardı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz