Instagram canlı yayın süresini 4 saate çıkardı

0
356 Okunma
instagram canlı yayın, canlı yayın

Tüm dünyada ilan edilen pandemi nedeniyle konserler, dersler, buluşmalar ve daha fazlası gibi etkinlikler sosyal medya aracılığıyla yapıldı. Özellikle ünlü isimler evlerine kapanan insanlara, Instagram’da canlı yayın ile sohbet ederek veya konser vererek moral desteğinde bulundu. Instagram ise salgının tekrar arttığı bu dönemde canlı yayın süresini tam 4 saate çıkardı.

Instagram canlı yayın için yaptığı yenilikleri açıkladı!

Dünyada ilerlemeye devam eden koronavirüs salgını nedeniyle insanlar sosyal aktivitelerini artık eskisi gibi yapamıyor. Bu sebeple sosyal medya platformlarının kullanımı arttı ve sosyal aktiviteler için aracı oldu. Bu konuda başı çeken Instagram pandemi döneminde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri oldu.

Instagram ise kullanıcılarına daha iyi bir deneyim yaşatmak amacıyla canlı yayınlar için yeni özellikler duyurdu. Bu değişikliklerden biri olan canlı yayın süresinin artması, Instagram’ı Facebook’un mobil cihazlardan canlı yayınlar için sunduğu 4 saat olan zaman sınırına eşit hale getirdi. Ayrıca şirket kullanıcıları daha fazla canlı içeriğe yönlendirmeye yardımcı olmak için IGTV’de ve yayınların sonunda “Şimdi Canlı” bölümünü de güncelleyecek.

instagram canlı yayın, canlı yayın

Önceden kullanıcılar gönderilerini veya hikayelerini arşivde görebiliyordu ancak canlı yayını kaydetmenin tek yolu, Mayıs ayında tanıtılan bir özellik aracılığıyla onu yayından hemen sonra IGTV’de yayınlamaktı. Yakında gelecek yeni güncellemeyle kullanıcılar canlı yayınlarını 30 gün boyunca arşivlerinde görebilecek. Ancak arşivlenen canlı yayınlar 30 gün sonra kalıcı olacak silinecek.

iPhone 12 serisinin çerçevesi kullanıcıların ellerini yaraladı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz