Apple’dan sosyal mesafeye uygun grup selfie’leri

0
232 Okunma
Apple grup selfie ozelligi

Apple yeni aldığı bir patent ile Corona virüsü salgını sebebiyle ortaya çıkan ”sosyal mesafe kurallarına” uygun selfie(özçekim) özelliği üzerinde çalışacak. Bunun için yazılımsal açıdan aldığı patent ile dikkat çeken Apple’ın ilerleyen günlerdeki adımları merak ediliyor. Apple grup selfie özelliği adı verilen bu patent tam olarak neleri içeriyor?

Apple grup selfie özelliği ile sosyal mesafe dikkate alıncak

Corona virüsü salgını hayatımızı gerçek anlamda değiştirdi. Dünyanın her yerine yayılan ve milyonlarca insanı etkileyen salgın yeni kuralların da insanlar tarafından uygulanmasını sağlıyor. Bunlar arasında kalabalık bir yere gidilecekse takılacak olan maskeler yer alırken, elleri sürekli yıkamak ve birçok temizlik kuralını tekrar etmeyi içine alıyor. Hal böyle olunca birçok alışkanlık da değişmiş durumda.

Değişen yeni alışkanlıklar kapsamında sosyal mesafe kuralları ortaya çıkıyor. Apple da bu kapsamda grup selfie’leri için yazımsal bir çözüm buluyor. Yapay grup selfie özelliği olarak adlandırılan bu patent ile birlikte Apple kullanıcıları arkadaşlarını fotoğraf çekmek için davet edebilecek. Bu sayede uzaklar yakın olacak ve grup selfie’si çekilebilecek.

Apple grup selfie ozelligi-02

Salgın sürecinde birçok insan evde kendi karantinasını oluşturdu ve buna uydu. Evden çıkmayan, okuldaki derslerine internet ortamından katılan insanlar aynı zamanda işlerini eve taşıdı ve toplantılarına bu yol sayesinde katıldı. Haliyle arkadaşlarıyla da görüşmeyen milyonlarca insan için Apple yazılımla çözüm bulunuyor. İnsanların fotoğraflarını tek bir kare üzerinde düzenlemeye izin verecek bu Apple yazılımı, selfie’leri ve fotoğrafları ya da galerideki video veya canlı akış görüntülerini içerecek deniyor.

Grup selfiesi daveti gönderen kişiler, görsel içeriğini değiştirebilecek ve kendisini grup içinde farklı bir konuma yerleştirebilecek.Bir nevi fotoğraf düzenlemesi olarak görülebilecek bu yazılım sayesinde bildirim alan kullanıcılar grup selfie’sine katılıp katılmak istemediğini seçebilecek.

Söz konusu patent haziran ayında alındı ve yeni ortaya çıktı. Bu noktada dikkat çeken Apple yazılımı bakalım ne zaman karşımıza çıkacak?

Apple Watch Nike Series 5 farkı! Apple Watch 5 Nike vs normal

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz