Apple podcast uygulaması Scout FM’i satın aldı!

0
284 Okunma
apple podcast, scout fm

Apple bu yıl podcast’lerin küratörlüğünü yapmakta kararlı. Teknoloji devi, zevklerinize göre uyarlanmış podcast’leri bulmanızı basitleştiren Scout FM uygulamasını satın aldı. Apple’ın sözcüsü de bu satın alınmayı onayladı. Şirket, podcast dinleyicileri için akıllı istasyonlar oluşturan ve radyo istasyonlarına benzer deneyim getiren bir uygulama sunuyor.

Scout FM kullanıcılarına neler sunuyordu?

Çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden bildirim yoluyla bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanmasını sağlar.

scout fm, apple podcast

Hem iOS hem de Android’de popüler bir uygulama olan Scout FM, podcast’leri daha sindirilebilir bir formatta sunuyor. Apple’ın Podcast’i gibi uygulamalar dinleyicilerin şovları seçmesini gerektirirken, Scout FM karasal radyo programlamasına benzeyen bir sistemde özel olarak seçilmiş içeriğe sahip kanallar bulunduruyor.

Platform ayrıca bir kullanıcının dinleme alışkanlıklarını ve tercihlerini belirlemek ve onlar için özelleştirilmiş bir oynatma listesi oluşturmak için yapay zeka kullanıyor. Öte yandan bireysel podcast’leri seçmenize izin vermek yerine, sizin dinleme geçmişinize ulaşıp ve ona göre düzenleme yapıyor.

Apple’ın rakip olarak gördüğü Spotify, podcast alanında oldukça başarılı. Bu da Apple’ın Scout FM’i satın almasının en büyük nedeni desek yanlış olmaz. Apple, Podcast uygulamasına özel olacak orijinal podcast içeriği aracılığıyla podcast tekliflerini iyileştirmeyi planlıyor. Apple ayrıca, orijinal televizyon ve film içeriğinin bazılarından ses yan ürünleri oluşturmayı planlıyor, ancak aynı zamanda gelecekteki Apple TV + şovlarına da bağlanabilecek orijinal podcast programları satın almayı planlıyor.

Acun Ilıcalı yeni dijital platformunun ismini açıkladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz