Apple, uçtan uca şifrelenmiş iCloud yedeklemelerine izin verecek

0
114 Okunma

Teknoloji devi Apple, kullanıcıların sunucularında tam yedeklemeler, fotoğraflar ve notlar da dahil olmak üzere ek iCloud verilerini şifrelemesine izin vermeyi planladığını duyurdu.

Apple, iCloud yedeklerini şifreleme planlarını duyurdu

Gelişmiş Veri Koruma adı verilen özellik, Apple’ın sunucularında depolanan en hassas kullanıcı verilerinin bazılarının içeriğini görmesini engelleyecek ve Apple’ın şifreli bir yedeğin içeriğini kolluk kuvvetlerine sunmasını imkansız hale getirecek.

Apple’a göre, şifrelenmiş yedeklemeler isteğe bağlı olacak ve yıl sonundan önce ABD’de kullanıma sunulacak. Apple daha önce sunucularda depoladığı birçok veriyi şifrelemiş olsa da, metin mesajları, kişiler ve diğer önemli verileri içeren tüm cihaz yedeklemeleri uçtan uca şifrelenmemişti ve Apple daha önce yedeklemelerin içeriğine erişebiliyordu.

apple-uctan-uca-sifrelenmis-icloud-yedeklemelerine-izin-verecek-1

Hareket, birçoğu daha önce şifrelenmemiş iCloud yedeklemelerini Apple’ın gizlilik politikasında zayıf bir bağlantı olarak işaret eden güvenlik savunucularını memnun edecek. Ayrıca, Apple’ın sunucuları ihlal edildiğinde kullanıcı veri içeriğinin ifşa edilmeyeceği anlamına da gelir. Apple’ın iMessage’ı ve aygıtları şifrelenmiş olsa bile, Apple’ın yedeklemeleri şifrelememe politikasını soruşturmalarda materyal elde etmenin bir yolu olarak kullanan kolluk kuvvetlerini rahatsız edebilir.

Wall Street Journal’a göre FBI, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Apple’ın yeni özelliğini eleştirerek büronun “Amerikan halkını suç eylemlerinden koruma” kabiliyetini “engelleyeceğini” söyledi .

Apple , San Bernardino, California’da bir terörist tarafından kullanılan şifreli bir iPhone’un kilidini açmak için FBI’ın kendisini mahkemeler aracılığıyla zorlama girişimine karşı ünlü bir şekilde savaştı . O sırada Apple , sunucularında bir iCloud yedeklemesinin aynı verileri almak için bir seçenek olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz