Twitter 1.5 milyar hesabı devre dışı bırakacak!

0
160 Okunma
twitter-1-5-milyar-hesabi-devre-disi-birakacak

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk 9 Aralık’ta sosyal medya devinin milyonlarca etkin olmayan kullanıcı hesabını sileceğini söyledi. CEO Elon Musk  yaptığı açıklamada, hedeflenen hesapların yıllardır atıl durumda olan hesaplar olduğunu duyurdu.

Kullanılmayan 1.5 milyar hesap kaldırılacak

Musk, popüler sosyal medya platformunun isimlere yer açmak için yakında 1,5 milyara kadar hesabı sileceğini duyurdu. Twitter‘da paylaşım yapan Elon Musk, “bunlar, yıllardır tweet atılmayan ve giriş yapılmayan bariz hesap silme işlemleridir” dedi. Musk ayrıca Twitter’ın tweet yasaklarının kullanıcılara bildirileceği ve yasağa itiraz edebilecekleri bir süreç üzerinde çalıştığını söyledi. 

Duyuru, Elon Musk’ın “Birkaç hafta içinde, tıpkı videoların yaptığı gibi tweet’ler de izlenme sayısını gösterecek” demesinden saatler sonra geldi. Twitter, insanların düşündüğünden çok daha canlı.” Bir tweet’te, “Twitter, gerçek hesap durumunuzu gösterecek bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyor, böylece gölge yasaklı olup olmadığınızı, nedenini ve nasıl itiraz edeceğinizi açıkça biliyorsunuz.”

Elon Musk ayrıca şirketin, gönderilerinin kapatılıp kapatılmadığını kullanıcılara söylemeye başlayacağını ve onlara itiraz etme yolu tanıyacağını duyurmuştu. Bunun yanı sıra CEO, “Twitter Dosyaları”nın ikinci taksitinin şirketin nasıl kara listeler oluşturduğunu ve belirli hesapların görünürlüğünü aktif olarak sınırladığını ortaya çıkardıktan sonra mikro blog platformuna yeni bir güncelleme getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz