Apple Watch bir özelliği sayesinde felaketi önledi!

0
877 Okunma

Fox5 Atlanta geçtiğimiz günlerde yeni bir rapor yayınladı. Yayınlanan bu rapora göre Apple Watch’un bir özelliği Georgia adlı eyalette yürüyüş yapan bir adamın hayatını kurtardı. İşte haberin tüm detayları…

Apple Watch’un o özelliği hayat kurtardı!

Geçtiğimiz aylarda Mike Menand isimli bir adam Chattahoochee Nehri Ulusal Rekreasyon Alanında, 2 köpeğiyle yürüyüş yapıyordu. Bu esnada 2 köpeği biraz uzakta bir çakalın varlığını fark etti.  Köpeklerin ani hareketleri yüzünden Menand ölümcül bir düşüş yaşadı. O anlarda köpeklerinin yaptıkları hareketleri şöyle anlattı: ” Korktular, beni yere düşürdüler ve yoldan çıkardılar.”

Menand’ın bileğinde ise Apple Watch bulunuyordu. Bu durum, Watch’ın acil servisleri aramak için devreye giren düşme algılama özelliğini tetikledi. Aynı zamanda Manend, Telefonunun cebinde olduğunu ve ona istese de ulaşamayacağını da belirtti. Geçirdiği kazada bacağı kırıldığı için bacağına titanyum çubuk takıldı.

apple-watch-bir-hayat-daha-kurtardi-1

Apple Watch’un düşme algılama özelliği düşüşün ne zaman düşüşün ne zaman olduğunu akıllıca tespit eder ve uyarı verir. Düşen kişi eğer uyarıyı bir dakika içinde kapatmaz ise özellik, otomatik olarak acil servisleri arar. Kullanıcı acil durum iletişim bilgilerini doğru olarak doldurması halinde kullanıcıya kısa mesaj gönderilir. Ardından düşme sırasında saatin konumunu bildiren bir harita ile bilgi verir.

Apple Watch düşme algılama özelliği nasıl açılır?

Bu özellik SE, Series 4 ve sonraki sürümler için geçerlidir. Yalnızca 18 yaş ve üzerindeki kullanıcılar için geçerlidir.

  1. iPhone’unuzda Apple Watch uygulamasını açın
  2. Sol alt köşede Saatim sekmesini seçin
  3. Aşağı kaydırıp Acil Yardım’a dokunun

4.Düşme Algılama’ nın yanında bulunan açma/ kapatma düğmesine basın

Eğer 55 yaşının altında iseniz bu özellik varsayılan olarak sadece ” Yalnızca antrenman sırasında açık” olacaktır. Dilerseniz ” Her zaman açık” açık olarak da kullanabilirsiniz.

APPLE WATCHOS 10.1.1 GÜNCELLEMESİ KRİTİK BİR SORUNU DÜZELTİYOR

Peki siz Apple Watch’un bu özelliğini kullanıyor musunuz? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz