Apple’daki bazı uygulamalar için tarih uzatıldı

0
170 Okunma
apple güvenli oturum açma özelliği

Apple’da yer alan oturum açma işlevselliğine dayanan birkaç uygulama güvenli oturum aç özelliğine kavuşuyor. Bu özellik 30 Nisan tarihinden itibaren uzatılıyor. Güvenli oturum açma özelliği nedir? Bu özellik sayesinde kullanıcılar oluşturmuş oldukları Apple kimliği üzerinden özelliği destekleyen uygulamalara Face ID ya da Touch ID gibi kimlik doğrulama seçenekleriyle giriş yapabiliyor.

Apple güvenli oturum açma özelliği birçok uygulama için geliyor

Normalde Apple kullanıcıları için oldukça faydalı olan bu özellik destekleyen uygulamalarda Apple kimliği kullanılarak uygulamalar ve internet sitelerinde hesap oluşturabilmesine olanak sağlıyor. MacRumors forum üyesi Pedro Marques‌ Apple ile oturum açma özelliğini destekleyen diğer uygulamaların bir listesini yayımladı.

Listede şu uygulamalar yer alıyor:

Medium

IFTTT

NYTimes

Strava

Ritual

Freshii

Fiverr

Söz konusu yöntem ile güvenlik sorunlarının da bir noktada önüne geçiliyor. Bu sayede kullanıcılar hem kolay bir şekilde kayıt olabiliyor hem de kolayca giriş  yapabiliyor. Söz konusu özellik Apple kullanıcıları için iOS 13 ile birlikte gelmişti. Birçok yeniliğin geldiği bu sürümden sonra kullanıcılar da bu tarz pratik kullanımlara kavuşmuştu.

Özellik, kullanıcının Face ID veya Touch ID ile kimliğini doğruladığı ve uygulama ve internet sitesi sayfalarına kişisel bilgi göndermediği için benzer oturum açma hizmetlerine oranla daha güvenli bir alternatif olarak memnuniyetle karşılandı.

Apple Watch için çok tatlı şarj stantları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz