Bebek kamerası hack’lenebilir mi?

0
524 Okunma

Hemen hemen her bebek sahibinin bütçesi yettiği seviyede sahip olmak istediği bebek kamerası, hackerların yeni hedefi haline geldi. Henüz ülkemiz için böyle bir tehlikeden söz etmek doğru olmaz ancak bu böyle olayların ilerleyen zamanda yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. 

Ebeveynler bebekleri ile ilgili her konuda yoğun bir karar alma süreci yaşıyor. Bu kararları alırken de bebeklerinin güvenliğini her zaman ilk sırada değerlendiriyor. Bu ister bir oyuncak satın alması olsun ister bir bebek bakıcısı ile anlaşma olsun. Süreç hemen hemen benzer işliyor. Durum böyle olunca en doğru bebek kamerasını seçmek de ebeveynler için sancılı bir süreç haline geliyor. 

Bu seçimi yaparken hackerların bu kameralara sızabileceği ihtimali de akıldan çıkarılmamalı. Bebeğinin her anını takip edebilen ebeveynler için bu müthiş bir teknoloji ancak içinde potansiyel bir tehlike olduğu da bir gerçek.

Hackerlar bu kameralardaki görüntülere sızıp farklı bir web sitesinden bu görüntülerin yayınını yapabiliyor. Peki bu nasıl oluyor?

Aslında çoğu bebek kamerası risk altında çünkü çoğu şifresiz olarak satılıyor. Kendinden şifreli olanların da şifresini değiştirmek gerekiyor aksi durumda tehlike devam ediyor demektir. Tabi tüm bebek kameraları için aynı durum söz konusu değil. Bazı kameralarda güçlü SSL sertifikaları ve giriş doğrulama yöntemleri bulunuyor. Bir bebek kamerası satın alacaksanız bu detaylara bakmanızda fayda var.

Bebek kamerasını güvende tutmak için yapılması gerekenler

Öncelikle satın alınan kameranın şifresini değiştirmek gerekiyor. Kameraların kolay saldırıya uğramasının en temel nedeni zayıf şifreler. 

Kameranın yazılımını her zaman güncel tutun. Bunun için üretici firmanın web sitesini belirli aralıklarla takip edebilirsiniz. 

Bebek kamerasını güvenli hale getirmek için VPN de kullanabilirsiniz. Bu sayede ağdan gönderilen verilere hackerların ulaşması imkansız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz