Domino’s sürücüsüz araçla pizza teslim edecek

0
272 Okunma

Gıda şirketi bu yılın ilerleyen saatlerinde Houston, Teksas’ta bir deneme servisi için California merkezli teknoloji kuruluşu Nuro ile ortaklık kuruyor.

Ä°lgili resim

Nuro, 2016’da kurulduğundan bu yana, Google’ın şu anda Waymo olarak adlandırılan bağımsız otomobil ekibinin eski üyeleri olan Dave Ferguson ve Jiajun Zhu tarafından dikkat çekmektedir. Bu yılın başlarında, başlangıç ​​Japon telekomünikasyon devi SoftBank‘tan yaklaşık 1 milyar dolarlık bir fon aldı. Şık görünümlü bağımsız teslim kutusunun tasarımıına büyük bir ilgi var. Daha yeni bir sürümü Domino’s tarafından kullanılacak olan sürücüsüz araçKroger markasını  müşterilerin evlerine teslim etmek için Arizona‘nın Scottsdale‘deki bir deneme servisinde test edildi .

PUBG Mobile kadın oyuncuların gözdesi oldu

Dominos’un kapıları dışında sürücüsüz bir araç toplamaya istekli müşterileri, pizza siparişlerini çevrimiçi verdiklerinde özel teslimat servisini seçebilirler. Bölmenin ilerleyişi, Dominos’un uygulamasında izlenebilir; bu da, müşterilerin pizzalarını alabilmesi için bölmedeki bir bölmenin kilidini açmak için benzersiz bir PIN kodu sağlar.

Domino’s‘ zaten Ford‘un Ann Arbor, Michigan ve Miami, Florida‘daki pizza dağıtım hizmetleri için Ford ile ortaklık kurdu , otomobil devi, otomobil üreticisinin 2017’de edindiği sürücüsüz teknoloji şirketi Argo tarafından değiştirilen Ford Fusion Hybrid araçlarını kullanıyordu.

Nuro‘nun kapsül aracı, özel olarak üretilmiş ve bir insan güvenliği sürücüsü için boş alana sahip olmadığından Ford’un kendi kendini süren aracından oldukça farklı. Bunun yerine, en azından deneme süresi boyunca, bir Nuro mühendisi aracı yakından takip eden başka bir araçla takip edecek.

“Biz her zaman yenilik ve müşterilerimiz için teslim deneyimi gelişmeye yeni yollar arıyor,” Kevin Vasconi Dominos başkan yardımcısı yürütme ve yetkilileri, söz konusu bir sürümü, “Nuro’nun araçları, gıda dağıtım deneyimini optimize etmek için özel olarak tasarlandı… Müşterilerimize insansız bir teslimat deneyimi seçimi yapma fırsatı ve operatörlerimiz yoğun bir mağaza telaşı sırasında ek bir teslimat çözümü, özerk araç testimizin önemli bir parçası. ”

Ä°lgili resim

Ortaklık hakkında yaptığı açıklamada, Nuro’nun ortak ilişkileri başkanı Cosimo Leipold, “Nuro’nun dünya standartlarında özerk teknolojisini Dominos müşterilerine sunmakta ve yerel ticareti dönüştürmek için ortak misyonumuzu hızlandırmak için inanılmaz bir fırsat görüyoruz” dedi.

Ä°lgili resim

Ancak, denemeler elbette müşterilerin geri bildirimlerini teşvik edecek olsa da, insanların yemek pişiren özerk araçlar hakkında gerçekten ne düşündükleri henüz net değil. Sonuçta, bu tür bir hizmetle, müşterinin evini terk etmesi ve pizzayı ön kapıdaki teslimat görevlisinden almak yerine araçtan almak için yol kenarına gitmesi gerekir. Ayrıca, Nuro sadece 25 mil hıza sahip, bu da bir insan teslimat sürücüsünün teslimat adresine daha hızlı bir şekilde ulaşabileceğini gösteriyor. Ancak, teknoloji geliştikçe, sürücüsüz araçların en yüksek hızlarını artırması bekleniyor.

Uçağı kullanarak yemek dağıtımı çok daha hızlı görünüyor – daha sıcak gelir diyerek – akşam yemeğinizi almanın bir yolu var, ancak böyle bir sistem henüz daha bir dizi düzenleyici engelle karşı karşıya.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz