Bu robotlar çok yakında ev arkadaşlarımız olacak!!

0
378 Okunma
Robotlar çok yakında evlerimizde yaşayacak! İşte o robotlardan bazıları!!

Robotlar, gün geçtikçe nerdeyse her  alanda bizlerle aynı ortamı paylaşmaya başladı. Bu yazımızda, çok yakında evlerimizde bizlerle birlikte yaşayacak birbirinden ilginç robotlardan bahsettik.

Jibo: sevimli küçük sosyal robot

Jibo , kolayca bir ailenin en iyi arkadaşı olabilecek sevimli küçük bir sosyal robot. Kendisiyle konuşan aile üyelerinin seslerini tanıyor ve “Hey Jibo” çağrısına cevap verebiliyor. Alarm kurmak , fotoğraf çekmek, hava durumunu anlatmak ve hatta ilginç sorularımızı yanıtlamak Jibo’nun özelliklerinden sadece bir kaçı. Ayrıca IFTTT tetikleyicileri ile uyumlu ve Philips renk tonu ışıklarını, açıp kapatabiliyor.

 

Esprili bir mizah anlayışı ve  neşeli animasyonlara sahip olmasından dolayı bu robot bizleri kendine hayran bırakıyor.Üstelik Jibo dönerek dans bile edebiliyor. Böylece,mükemmel bir  arkadaş ile dans etme keyfinin tadını çıkarabiliriz!!

Profesör Einstein görünümlü minyatür robot: Genius

Einsten’ın bu minyatür robotundan öğrenmemiz gerek çok şey var. Bu ev robotu ,oldukça akıllı  ve aynı zamanda iyi bir öğretmen. İnternete bağlanarak  çeşitli soruları yanıtlamak için üretildiği şirketin bulut tabanlı veri tabanını kullanıyor. Robot Genius fazla göz teması  sunabilmek için üzerinde 50 adet  yüz ifadesi kullanıyor.

Genius robot, bilimsel bilgiler  öğrenebileceğimiz ve Stein-O-Matic uygulamasına bağlanarak, “beyin oyunları” oynayabileceğimiz evimizin bir parçası olabilir.

 Ev işlerinde tek yardımcımız: Aeolus Robotlar

Aeolus Robot buzdolabımızdan istediğimiz yiyecek ve içecekleri bizlere servis yapabilecek prototip bir ev robotu. Bu ev asistanı, bizler iş başındayken işlerimizi çok kolaylaştıracak. Aeolus, bir AI tarafından desteklenmektedir. Çeşitli açılardan ve mesafelerden öğeleri tanımak için makine öğrenimini kullanır.

Odanın haritasını çıkarabilir. Bir isteğimiz olduğunda  ne yapması gerektiğini haritalamak için  2D ve 3D kamera sensörlerini kullanır. Ev işlerinden vakumlama, süpürme, paspaslama  hatta toplama gibi temizleme görevlerini yerine getirebilir. Ev eşyalarının nerede olması gerektiğini hatırlar ve yerlerine geri koyabilir. Prototip aşamasında olan robotun bu yıl sonuna kadar satışa çıkması bekleniyor!!

Bagaj robot: CX-1

Yolculuklarda bagajlarımızı kaybetmeyi hiç bir zaman  istemeyiz. CX- 1 adındaki robot bagaj sayesinde bu derdimiz artık son buluyor. CX-1 her adımımızı takip ederek  kamera sensörleri sayesinde  kendi kendine hareket ediyor.

Dört tekere sahip olan robot, yaklaşık 7 mil  azami hızla hareket edebiliyor. Menzil dışına çıktığımızda Cx-1 robotu yine de bizlere  bağlı bir bileklik yardımıyla bizleri bulabiliyor.Üzerindeki kamera ayrıca bir başkasını takip etmesini engelleyen yüz tanıma özelliğine de sahip. Daha önceden CES’de gösterilen robot  sadece bir demo. Şirket, bu sene  robotu satışa hazır hale getirecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz