Cannes Film Festivali’nde Türk öğrenci ödül aldı!

0
119 Okunma
cannes film festivali türk öğrenci, nehir onay

Her sene filmlerinin yanında kırmızı halısıyla da gündemi çok fazla meşgul eden Cannes Film Festivali, şimdi de Türk öğrencinin aldığı ödül ile merceğimize girdi. Cannes Film Festivali’nde Türk öğrenci Nehir Onay, kısa belgeseli ile ödül aldı.

Cannes Film Festivali’nde Türk öğrenci rüzgarı

Her sene Fransa’nın güneyi Cannes kentinde düzenlenen uluslararası film festivali bu sene pandemi nedeniyle sıkı önlemler alınarak düzenlendi. Festivalin jüri başkanı ise bu sene Spike Lee oldu. Spike Lee aynı zamanda ilk siyahi jüri başkanı da oldu.

cannes film festivali'nde türk öğrenci, nehir onay,

Festivalde bu sene ülkemizi gururlandıran bir ödül verildi. New York’ta eğitim gören Nehir Onay yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Sur Les Pointes adlı belgeseliyle Cannes Kısa Film Festivali’nde en iyi kısa belgesel ödülünü almaya hak kazandı.

Nehir Onay’ın ödül aldığı belgeseli Sur Les Pointes profesyonel bir bale kurumu ve oradaki bir koreografiyi konu alıyor. Ödülün sahibi başarılı Türk öğrenci Nehir Onay, ”Sıkı çalışmalarımızın ve verdiğimiz emeklerin karşılık görmesi bizi çok mutlu etti. Dans gibi film alanında örnekleri daha önce görülmemiş bir konuyu farklı, yeni bir açıdan ele almak asil hedefimizdi. Filmimizi kısa ama öz tutup, hikayeyi canlı ve keyifli bir şekilde anlatmak istedik. Bu etkiyi hem Amerikan hem diğer kültürlerdeki izleyicilerde yaratabilmiş olduğumuzu gördük.” diyerek duygularını paylaştı.

Avatar 2’nin çekimleri bitti, peki yayın tarihi ne zaman?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz