Cardi B’nin Instagram’da tanıttığı detoks çayı ceza yedi!

0
727 Okunma
cardi-b-instagram-tanittigi-detoks-cayi-ceza-yedi

Sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri yüksek takipçili ünlüler ve influencerlar tarafından markaların reklamları yapılıyor. Şimdi ise 59,7 milyon takipçisi olan Cardi B’nin Instagramda reklamını yaptığı detoks çayı markası Teami, tam 1 milyon dolar para cezası ödeyecek.

Teami, influencerlar aracılığıyla sponsorlu olarak tüketicilere yaptığı tanıtımlarda çayla ilgili yeterince doğru açıklama yapılmadığı için bu cezaya çarptırıldı. Paylaşımlarda detoks çayıyla ilgili asılsız sağlık iddiaları yapıldığı ve influencerların ödeme karşılığında bu tanıtımı yaptıklarını belirtmedikleri gösterilen nedenler arasında. Bu sebeplerden ötürü detoks çayı markası tam 1 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

cardi-b-instagram-tanittigi-detoks-cayi-ceza-yedi-1

Cardi B’nin detoks çayı asılsız vaatlerden ceza yedi

Markanın ve ürünün tanıtımını yapanlar arasında dünyaca ünlü rap yıldızı Cardi B de bulunuyor. Federal Ticaret Komisyonuna göre Cardi B’nin yanında “Cheetah Girls” üyesi Adrienne Bailon gibi isimlerle yapılan tanıtımlarda Teami, detoks çaylarından ve diğer ürünlerinden tam 15 milyon dolar gelir elde etti.

FTC, Teami’nin detoks çayı hakkında müşterilerin kilo vermesine, kanserle savaşmasına, soğuk algınlığı tedavisine ve tıkalı arterleri temizlemesine yardımcı olacağı gibi “aldatıcı sağlık iddiaları” yaptığını öne sürüyor.

Özellikle, bu Instagram yayınlarındaki açıklamalar “açık” bir dile sahip ve genellikle Instagram’ın mobil uygulamasında uzun altyazıları kesen “daha fazla” sekmesi altında gizli. Bu tanıtımı yapan kişiler: Cardi B, Adrienne Houghton, Leyla Milani, Alexa PenaVega, Brittany Renner, Darnell Nicole, Jenicka Lopez, Jordin Sparks, Katya Elise Henry, Princess Mae ve daha fazlası.

Tarihi değiştiren kadın! Ev güvenlik sisteminin icadı nasıl oldu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz