Chrome için iOS’taki satın alma işlemi geliyor

0
196 Okunma
Google-Chrome- biyometrik- dogrulama-01.jpg

Google Chrome, dünyanın en çok kullanlan tarayıcısı olarak kayıtlara geçerken, kullanıcılar için yeni bir satın alma işlemi getiriyor. Bu kapsamda Chrome için iOS’taki satın alma işlemine benzer bir özellik geliyor desek yeridir. Google Chrome biyometrik doğrulama olarak adlandırılan, güvenli ve kolay satın alma işlemleri üzerinde çalışıyor.

Google Chrome biyometrik doğrulama geliyor

App Store üzerinde kullanılan söz konusu özellik Google Play Store’da da kullanılıyor. Uygulama mağazasından bir oyun ya da uygulama satın alındığında biyometrik kimlik doğrulaması isteniyor ve böylelikle güvenlik sağlanmış oluyor. Güvenlik amacıyla eklenen bu özellik, Google Chrome tarayıcısı üzerinden satın alınan şeyler için de geliyor.

Google-Chrome- biyometrik- dogrulama

Chrome’un yeni güncellemelerinde keşfedilen ve kullanıcıların banka veya kredi kartı bilgilerini otomatik olarak doldurmaya çalıştığında bilgilendiren bu yeni özellik, kimlik doğrulaması istiyor. Sistemin kimlik doğrulamasını etkinleştirmek için chrome: // flags / # enable-autofill-credit-card-authentication adresine gitmeniz gerekiyor. 

Kullanıcıların kimliklerini doğrulamayı sağlayan bu yeni özellik, internet alışverişlerinin de artış gösterdiği şu günlerde oldukça önemli bir hale geliyor.

Google Chrome’a gelecek PDF görüntüleyicisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz