Microsoft Office kullanıcılarına yönelik hack saldırıları

0
198 Okunma
Microsoft Office kullanıcılarına yönelik hack saldırıları

Ortaya çıktığı kadarıyla 62 farklı ülkede milyonlarca Microsoft Office 365 kullanıcısı hedeflendi. Büyük bir hackleme kampanyası olarak ortaya çıkan olaydan milyonlarca kişinin etkilenmesi söz konusuydu. Geçen yılın aralık ayından beri Microsoft kullanıcılarının dolandırılması için kimlik avı kampanyası düzenlendi. Kötü amaçlı e-postalar ile kullanıcılara ulaşan hackerlar corona virüsü sebebiyle artış gösterdi. Şirket, Microsoft Office kullanıcılarına yönelik hack saldırıları için kolları sıvıyor.

Microsoft Office kullanıcılarına yönelik hack saldırıları

Microsoft bir blog yazısında paylaştığı kadarıyla kimlik avı saldırılarının çeşitli sektörlerdeki önemli liderleri hedef aldığını ve bu noktada yapılan her adıma yönelik dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Verileri çalmaya ve banka havalelerini yönlendirmeye çalışan bu girişimler, şirkete göre, milyonlarca Microsoft Office kullanıcısı da bu saldırıların hedefinde yer alıyor.

Microsoft Office kullanıcılarına yönelik hack saldırılarının adına alınan birçok önlem yer alıyor. Her e-postanın açılmamasını tembihleyen şirket, kullanıcıların şüpheli gördükleri her eylemi bildirmelerini, aynı zamanda ne kadar güvenilir dursa da her e-postadaki bağlantılara tıklamamalarını öneriyor.

Microsoft Surface Earbuds için çıkış tarihi müjdesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz