Çinli çizerler Corona virüsünü dijital çizimlere taşıyor

0
1.449 Okunma
salgın temalı dijital çizimler

Bildiğiniz gibi Corona virüsü pandemi ilan edildiğinden beri hükümetler bazında önemli kararlar alınıyor. Birçok ülke vatandaşlarına ”evinizde kalın” çağrısında bulunurken, virüsten etkilenen insan sayısı da her geçen gün artıyor. Yine de bu ortamdan uzaklaşmayı sağlayan bazı şeyler de oluyor. Onlardan birisi olan salgın temalı dijital çizimler adeta yaşanan süreci gözler önüne seriyor.

salgın temalı dijital çizimler

Salgın temalı dijital çizimler

Japonların mangalarından ve animelerinden esinlenen dijital çizimlere imza atan Çinli çizerler, salgının farklı boyutlarını bu karelere taşıyor. Salgın temalı dijital çizimler ile farkındalık yaratmayı düşünen çizerler, yaşanan durumun farklı açılardan görülmesini de sağlıyor. Şubat ayının başında salgının etkilerinden hayatını kaybeden Dr. Li Wenliang’a ithaf edilen bu çizimler doktorlara ve sağlık çalışanlarının önünde saygı duruşuna geçildiğini kanıtlıyor.

Yapılan çizimlerde ana tema salgın olmasına rağmen yine de Çin kültüründen önemli izler ve motifler de taşıyor bu çizimler. Doktorları halk kahramanı olarak çizen sanatçılar, bu sürecin de bir şekilde aşılacağını renkli çizimleriyle göstermeye çalışıyor. İşte söz konusu çizimler…

Daha fazlasına bakmak ve incelemek isterseniz bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Trend alarmı: Instagram fotoğraflarına çizim yapmak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz