Sony Walkman modernize ediliyor: İşte 2020 Walkman

0
1.046 Okunma
2020 Sony Walkman

Bir dönemin en ikonik müzik dinleme cihazı olan Sony Walkman, literatüre dahi girmiş bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Hayatımıza ilk kez 1979 yılında girmiş olan bu müzik dinleme cihazı, 80’lerin sonuna gelindiğinde oldukça popüler hale geldi. Bir süre sonra da artık birçok kişi sahip olmasa da Walkman‘lerin ne olduğunu biliyor hale geldi. Sony’nin ikonik parçası haline gelen Walkman 2020 için modernize edildi ve günümüz için bazı özellikler kazandı. İşte 2020 Sony Walkman özellikleri!

2020 Sony Walkman

2020 Sony Walkman Android tarafa geçiyor

Sony Walkman, diğer her şey gibi, değişen teknolojilere ayak uydurmak zorunda kaldı. MP3 çalar olmadan önce kasetler yerine CD kullanan bir ‘Discman‘ idi.

Değişen teknolojiye bağlı olarak iPod, Sony’nin Walkman’lerinin pabucunu dama attı. Daha sonra Network Walkman olarak bilinen yeni bir cihaz ile ortaya çıkan Sony, bu seriyi bugüne kadar devam ettiriyor. NW-A105, bu cihaz serisindeki en son tasarım olarak karışımıza çıkıyor.

Birçok kişi müzik dinleme deneyimini telefon ile geliştiriyor olsa da hala müzik dinlemek için ayrı bir müzik çalara ihtiyaç duyanlar bulunuyor. 40 yılın ardından Sony, NW-A105 ile karşımıza çıkıyor. Küçük boyutu ve şık tasarımı ile gönülleri fetheden 2020 Sony Walkman, dört inçlik bir gövde ile geliyor. Bir telefonmuş hissi veren bu boyuta cam ekran eşlik ediyor. Cihazın çerçevesi ise alüminyum olarak tasarlanmış.

2020 Sony Walkman ekran tarafından 720p gibi bir çözünürlük sunuyor. Fiziksel düğmelere sahip bu cihaz ses kontrollerinin bu tuşlar sayesinde yapılmasını sağlıyor. Bunun yanında kutu içeriğinde aynı zamanda USB-C kablosu çıkıyor ancak kulaklık ve SD kart maalesef bu kutudan çıkmıyor.

NW-A105, Sony’nin Android müzik çalar serisinde bir ilk olarak karşımıza çıkıyor. Android işletim sisteminin yanında bir de MP3, AAC, WMA, FLAC ve daha pek çok dosya formatını destekleyen bir cihaz üreten Sony, iddialı duruyor. Depolamada ise 16 GB karşımıza çıkarken, işletim sistemi ve uygulamalar tarafında 8-10GB kullanılıyor bu nedenle hafıza artırmak için bir SD karta ihtiyacınız olabilir.

Android işletim sisteminin avantajlarını da barındıran bu ürün Play Store’da rahatça gezinmenize olanak sağlıyor. Genel olarak, Sony’nin iddia ettiği gibi müzikseverler ve eski simaları görmekten hoşlananlar için gayet pratik bir müzik çalar olacak. Fiyat etiketine bakıldığında ise karşımıza 25,99 euro çıkıyor.

Meyve ve sebzelerle oluşturabildiğiniz dijital müzik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz