Clubhouse bir ülkede daha engellendi

0
101 Okunma
Clubhouse

Son zamanların popüler uygulaması haline gelen Clubhouse, sadece kullanıcıların değil geliştiricilerin de dikkatini çekiyor. Bir süredir adeta muadili oluşturulmaya çalışılan uygulamaya yeni bir engelleme geldi. Çin’den sonra Umman’da da uygulamaya engelleme kararı geldi.

Clubhouse için yeni engelleme kararı

Clubhouse

Clubhouse her ne kadar popülaritesini korusa da engellemelere karşı koyamadı. Bu kez de Umman’da engellenen uygulamanın sebebi olarak gerekli doğru izne sahip olmadığı savunuluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, Clubhouse uygulamasının “uygun yetkilendirme eksiliği” bulunduğunu ifade etti. Umman Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu’nun yaptığı açıklamada da “Benzer iletişim uygulamaları yetkili makamdan izin almalıdır.” ifadeleri yer alıyor.

Google Gizli Mod ile kullanıcıları yanıltıyor mu?

Diğer sosyal medya kanallarında gündem haline gelen konu hakkında Umman İnsan Hakları Derneği açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor;

“Umman hükümeti Çin’in otoriter hükümetini rol model olarak görüyor. Ummanlılar, hükümet sansürü olmaksızın görüşlerini Clubhouse’ta paylaşıyor. Bu nedenle uygulama yasaklanıyor.”

Clubhouse uygulaması sadece iOS tarafında kullanılmasına rağmen 8 milyon kullanıcıya sahip. Dünya da ve ülkemizde hızla artan kullanıcı sayısı ile her geçen gün popülaritesini arttırıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz