Clubhouse para kazanma dönemini başlatıyor

0
212 Okunma

Ortaya çıktığı ilk günden beri hem kullanıcılar hem de sosyal medya devlerinin dilinden düşmeyen Clubhouse; rekabeti arttıracak bir döneme başlıyor. Uygulama, Pazartesi gününden itibaren tüm kullanıcıların içerik üreticilerine ödeme yapmasına izin verecek.

Rekabeti arttıran hamle

Clubhouse uygulaması kısa zamanda tüm dünyada popüler hale geldi. Bu popülerliğin ardından diğer sosyal medya platformları Clubhouse’a benzer özelliklerin üzerinde çalışmaya başladı. Bu durum sosyal medya devleri arasında rekabeti arttırdı. Clubhouse bu yarışı daha da kızıştıracak para kazanma özelliğini kullanıma sunuyor. Ayrıca şirket, online ödeme platformu Stripe ile anlaşma üzerinde çalışıyor. Clubhouse bu anlaşmayla yayıncılara ödeme yapılmasının önünü açacak.

Şirket ilk para kazanma aracından, herhangi bir komisyon alınmayacağını belirtti. Küçük bir test grubuyla başlayacak olan para gönderme özelliği, tüm kullanıcılara açılacak. Peki “para gönderme işlemi nasıl olacak?” diye merak ediyorsanız: Clubhouse içerik oluşturucusunun profiline gidip, “Para Gönder“e dokunmanız yeterli olacak. Daha sonra göndermek istediğiniz miktarı gireceksiniz ve işlem tamamlanacak.

Clubhouse rakiplerine bir yeni isim daha: LinkedIn

Bu ödemeyi yaparken, Clubhouse’un ödeme işleme ortağı olan Stripe’e giden kart işlem ücreti ödemeniz gerekecek. Ancak Clubhouse bu ödemeden hiçbir ücret almayacak. Şu anda, Clubhouse yalnızca iOS platformunda davetle kullanılabiliyor. Platformun Android sürümü için çalışmaları sürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz