Çocuklar için akıllı mutfak seti güzel alternatif

0
1.049 Okunma
akıllı mutfak seti

Ülkemizde yaygın olmasa da Amerika’da ve Avrupa’da oldukça yaygın olarak kullanılan akıllı asistanlar özellikle IoT özelliği taşıyan ev aletleriyle etkileşime girerek oldukça pratik bir kullanım sunuyor. Amazon’un Alexa akıllı asistanı ile etkileşime girebilen çocuklar için akıllı mutfak seti, oldukça faydalı duruyor. Çocuklar oyunlar sayesinde birçok şeyi öğreniyor. Okul öncesi çocukların mutfak araç gereçlerini ve yemek malzemelerini tanıması için geliştirilen KidKraft oyuncağı, kişisel gelişim açısından önemli bir yerde duruyor.

Mandalorian 2. sezon öncesi tatlı bebek Yoda reklamı

akıllı mutfak seti

Akıllı mutfak seti çocukların ilk öğretici oyuncağı

Amazon’un sesli asistanı ile etkileşime giren oyun setinin 300 dolarlık bir fiyat etiketi bulunuyor. Peki bu mutfakta neler var ? Sesli asistan ile yemek önerileri, alışveriş yardımı ve bol miktarda çocuklar için espirili içerikler yer alıyor. KidKraft’tan Alexa 2’si 1 Arada Mutfak ve Market, bu hafta sonu New York Oyuncak Fuarı’nda görücüye çıkıyor.

Çocukların geleneksel oyuncakla ve içine doğdukları teknoloji ile birleştirme girişiminden doğan akıllı mutfak, çocukların satın aldıkları ve pişirdikleri yiyecek öğelerini nasıl yaptığını söylemek için RFID sensörleri ve Bluetooth bir karışımına başvuruyor.

KidKraft hala bu oyun modunda çocukların Alexa ile nasıl konuşacaklarına dair tüm programlama detaylarını üzerinde çalışıyor. Toy Fair’de ortaya çıkan prototipe göre, Alexa sadece oyun setindeki bir sensör etkinleştirildiğinde konuşmaya başlıyor.

Sistem ise şöyle çalışıyor: Ocakta yer alan tencereye oyuncak bir makarna koyduğunuzda akıllı asistan Alexa bunu tanımlıyor ve makarna pişireceğinizi tahmin edebiliyor. Kaynama ve fokurdama sesleriyle gerçekçi bir hal alan oyuncak seti, eğer su taşacaksa Alexa yardımıyla uyarı yapıyor. Normalde elbette oyuncak ekipmanları kullanılıyor ancak çocukların bu tarz yemek pişirme anlarında neyin zararlı olabileceğini öğrenmiş oluyor.

Facebook Messenger kontrolü ailelere veriyor

Çocuklar mutfak araç gereçlerini tanıyor

Alexa ile birlikte çalışan akıllı mutfak setinin içinde sahte yiyecek, tencere seti ve kredi kartı içeren mutfak ve pazarla birlikte gelen aksesuarlarda RFID çipleri bulunuyor. Yer alan sensörler hangi öğelerin tencere, set üstü ocak veya kesme tahtası üzerinde olduğunu söyleyebiliyor. Oyun seti daha sonra bu bilgiyi Bluetooth üzerinden akıllı hoparlöre iletiyor ve işler iyice eğlenceli bir hal alıyor.

KidKraft, oyuncak setinde toplam 700’den fazla farklı sesli komut ve yanıt içerdiği belirtiliyor. Alexa’nın bir tarif, içerik alışveriş listesi veya bir oyun başlatmak için bilgi istemiyle yanıt verdiği söylüyor. Oyun seti ayrıca Alexa’nın oynayabileceği birkaç oyun için de programlanmış durumda. Örneğin, Gizli İçerik Oyunu çocuklara Alexa’nın ipuçlarına dayanarak hangi yemeği düşündüğünü tahmin etmeye zorlar. Sonra çocuklar kasada doğru öğeleri taramak zorunda kalıyor.

Ebeveynler çocuklarının ekran sürelerinin kısalmasını istiyor. Bu nedenle bu tarz teknoloji içeren oyuncakları tercih etmek istemiyorsa da CNET’de yer alan röportaja göre KidKraft’ın bu akıllı mutfak oyuncağı söz konusu eğilimi değiştirebilir. Günümüz teknolojisi fiziksel oyunla birleştiriliyor ancak ekran yerine sadece bir sesle.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz