Çocuklar için faydalı 5 mobil uygulama önerisi

0
465 Okunma
Faydalı mobil uygulamalar

Yaşadığımız bu dönemde çocukları teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız. Eskiden sosyal faaliyetler, park ve eğence merkezleri sayesinde çocukların ilgini dağıtabiliyorduk. Fakat pandeminin de etkisiyle evde daha fazla vakit geçiren çocukların teknolojiyle olan ilişkisi bir hayli arttı. Hal böyle olunca ebeveynler daha çocuklar için faydalı mobil uygulamalar aramaya koyuldu. Bizim de çocuklarınızın eğlenirken öğrenmesine destek sağlayacak 5 uygulama önerimiz var.

Çocuklar için faydalı mobil uygulamalar

Çocuklarınızın sıklıkla kullandığı mobil uygulamaları veya yeni keşfettiği oyunları öncelikle siz kullanmaya özen gösterin. Bu küçük tedbir ile çocuğunuzu yanlış uygulamalar ve kötü niyetli yazılımlardan koruyabilirsiniz.

MentalUp 

Çocuklar için faydalı mobil uygulamalar

MentalUP, 4-13 yaş arası çocukların severek oynayabileceği özel içeriklere sahip. Bu oyunların içerisinde görsel oyunlar, özel dikkat oyunları, akılda tutma ve hatırlama egzersizleri yer alıyor. Ayrıca dil bilgisi gelişimini destekleyen sözel zeka oyunları, kelime oyunları mevcut. Ailecek oynayabileceğiniz bu oyunlar ile çocuğunuzun bilişsel gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Novakid 

Novakid, 5-12 yaş aralığındaki çocuklarınızın eğlenerek İngilizce öğrenmesine katkı sağlıyor. Bu uygulama ile kelime ezberletme gibi kalıp öğretimlerin yanı sıra günlük hayatta kullanılan İngilizce eğitimi veriliyor. Uluslararası bir ekip tarafından desteklenen bu uygulama ile uzman kişilerden canlı eğitimler alabiliyorsunuz.

Bebek gelişimi hakkında yol gösterecek 5 uygulama

Dinle Konuş

Çocuklar için faydalı mobil uygulamalar

Çocuklar için faydalı mobil uygulamalar kategorisinde de yer verilebilecek bu uygulama asıl olarak otizmli çocuklar için geliştirildi. Uygulama elbette sadece otizmli çocuklar için kullanılmıyor. Bu uygulama ile çocuklarınızın konuşma ve iletişim becerisine katkı sağlayabilirsiniz. Dinle Konuş, veli ya da öğretmen rehberliğinde kullanılabilir.

Pet Bingo by Duck Duck Moose 

çocuklar için faydalı mobil uygulamalar

Çocuğunuzla beraber kullanabileceğiniz faydalı mobil uygulamalar kategorisindeki bu uygulama çocuklarınızın 4 işlem yeteneğini geliştiriyor. Bu uygulama 5-10 yaş arası çocukların kullanımına uygun. Çocuğunuz ile birlikte kullanabileceğiniz uygulama her yaş grubuna özel 4 işlem oyunları içeriyor. Ayrıca çocuklarınızın gelişimini bir karne ile görüntülemenize imkan sağlıyor.

CognitoBaby: İlk 250 sözlerim ve sesler

5 yaş altı çocuklar için geliştirilen bu uygulama dil gelişimine ve çoklu dillilik eğitimine katkı sağlıyor. İçerisindeki oyunlar Çocukların beyin gelişimleri dikkate alınarak tasarlanan bu uygulama 27 dilde hizmet veriyor. Ayrıca uygulama nörojenez, otizm ve konuşma gecikmesine yönelik kavrama oyunları da içeriyor

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz