Çocuklara interneti güvenli kullanmayı öğreten uygulama: Da Vinci Kids

0
363 Okunma

Günümüzde internet kullanma yaşı çok düştü. Henüz ergen sınıfına girmeyen çocukların elinde bile akıllı telefonlar veya tabletler görüyoruz. Ebeveynlerin ise bu konuda kafası karışık. Özellikle çalışan anne, babalar çocuklarının internette ne yaptığı konusunda endişeli. Onları her zaman kontrol altında tutmak zor olabiliyor. Peki çocukların güvenli internet kullanmasını nasıl sağlayabiliriz?

Kontrolsüz internet çocuklar için büyük tehlike!

Sizlere bu yazımızda Da Vinci Kids‘ten bahsedeceğiz. Da Vinci Kids çocuklar için eğitici ve eğlenceli içerikler oluşturan bir platform. Mobil uygulamasında ise‘Dijital Farkındalık” programı başlatıldı. Bu program ailelerin, çocukların internet kullanımına dair endişelerini minimuma indirmeyi amaçlıyor.

 

Çocuklara program kapsamında Maya, Jack ve büyükanne karakterleri üzerinden hikayeler desteği ile güvenli internet kullanmak hakkında bilgiler verilecek. 9 Şubat Güvenli İnternet Günü‘nde başlayan Dijital Farkındalık programı birçok farklı içerikten oluşuyor. Bu içerikleri siber zorbalık, kötü içerikler ve şifre belirleme, sahte haber ve bunlar gibi birçok konu oluşturuyor.

Da Vinci Kids uygulamasında yayınlanan ”Dijital Farkındalık” programında çocukların çevrimiçi ortamlarda vakit geçirirken daha güvenli olmalarını sağlamak üzere şu sorular yer alıyor:

Dış dünya gibi, internette de her yer sizin için güvenli ve doğru değildir. Eğer kendinizi uygunsuz bir durumda bulursanız ne yapmanız lazım?

İnternete yüklediğiniz şey sizi sonradan nasıl etkileyebilir? Eğer bir şey paylaşıyorsanız neden iyice düşünmeniz gerekir?

Özellikle pandemi döneminde çocukların ekran süresi fazlasıyla arttığı için onların internet kullanımını kontrol altında tutmak bizim elimizde ve Da Vinci Kids ise bu konuda bizlere yardımcı oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz