Çocukların hafta sonu izleyebilecekleri 4 film

0
241 Okunma

Haftanın son günü ve kısıtlamalardan dolayı hepimiz evdeyiz. Bu duruma eminiz ki en çok çocuklar üzülmekte. Bu yazımızda çocukların izleyebilecekleri 4 film tavsiyesinde bulunduk. İşte o filmler:

Wall-e

Film tüketim çılgınlığına ve insan türünün kendi yaşadığı doğal çevreye verdiği zararlara dair önemli yorumlar yaparken geleceğin insanlığını teknolojinin esiri olmuş, tembellikten tükenmiş bir profilde çizer. Wall-e, günümüzden çok uzak bir gelecekte geçmektedir. Filmde insanlar aşırı kirlenme sebebiyle Dünya’yı terk edip başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöplerle çevrili dünyayı temizleme görevi ise sevimli bir robot olan Wall-e’ye verilir. İnsanların bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan yalnız Wall-e’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nın gelmesiyle son bulur.

Rio

Çocuğunuz hayvanları seviyorsa ya da çocuğunuza hayvan sevgisi aşılamak istiyorsanız bu filmi izleyebilir, izletebilirsiniz. Blu adında haşarı bir papağanın kaçırılma hikayesini ve ardından Brezilya Rio Karnavalı’na kadar uzanan hikayesini anlatan film, hayvan hakları ve hayvan özgürlüğü konusunda hoş dersler içermesi ile tercih sebebi olabilir.

Klaus Sihirli Plan

İzleyenler tarafından çok sevilen ve olumlu yorumlar alan Klaus Sihirli Plan’ın konusu şu şekilde: Babasının onu cezalandırması üzerine dünyanın en mutsuz şehri Smeerensburg’a giden postacı Jesper, burada yalnız başına bir kulübede yaşayan Klaus ile tanışır. Eskiden oyuncak üreten Klaus, Jesper ile birlikte kasabanın çocuklarına oyuncak dağıtmaya başlar. Jesper ilk günlerinde buradan nefret etse de zamanla kasabayı güzelleştirdiklerini ve kendisinin de başka hiçbir yerde olmadığı kadar mutlu olduğunu fark edecektir.

Cesur

Cesur filminde kızıl saçları, deli fişek tavırları ve okçuluktaki üstün yeteneği ile herkesin dikkatini çeken Merida’nın hikayesi şu sekilde: Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inan Merinda, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoşlanmazlar ve Merida’nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Bilge Kadın’a başvurduğunda ise uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir. Merinda ardı sıra gelen tehlikeli güçlerin farkına varır ve daha fazla gecikmeden korkunç laneti ortadan kaldırmaya çalışırken bir ayndan da gerçek cesaret ile yüzleşir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz