İnternette çocukların güvenliğini sağlayan Samsung Kids nedir?

0
872 Okunma

Sonsuz içeriğe sahip internet dünyası yetişkinler için maksimum fayda sağlasa da bu durum çocuklar için aynı değil. Öyle ki çocuklarımızı internet başında yalnız bıraktığımızda hiç tahmin etmediğimiz içerikler ile karşılaşabiliyor. Samsung kendi cihazları için geliştirdiği çocuk modu “Samsung Kids” ile bu tehlikenin önüne geçiyor.

Samsung Kids nedir? Nasıl aktifleştirilir?

Samsung Kids

Koronavirüs salgını nedeniyle çocuklarımız eskiye nazaran daha fazla internette vakit geçiyor. Süreci kontrol altında tutmak ve çocukları internetin kötü etkilerinden korumak daha da zorlaştı. Hal böyle olunca güvenlik programlarına olan ilgi arttı. Samsung cihazlarınız için ekstra bir program kullanmanıza gerek yok. Çünkü Samsung Kids ile çocuğunuzun teknolojik cihazlarda daha güvenli zaman geçirmesini sağlamanı mümkün.

Samsung’un “İnterneti Tadında Kullan” sosyal sorumluluk hareketi ile çocukların artan internet kullanımı hakkında açıklama yapan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşe Rodopman Arman, günümüzde çocukların “Dijital nesil” olarak isimlendirdi. Konu ile açıklama şu şekilde;

“Dünyadaki her üç internet kullanıcısından biri çocuklar. Dolayısı ile çocuklara yönelik çevrim içi içeriklerde de büyük bir artış söz konusu. Buna karşın çocukları dijital dünyanın tehlikelerinden koruma ve güvenli çevrim içi içeriğe erişimlerini sağlamak için çok az şey yapılıyor. Bu nedenle anne ve babalar çocukların ekranda geçirdikleri süreyi günde belirli saatler ile sınırlandırmalı.”

Çocuklar için faydalı 5 mobil uygulama önerisi

Peki Samsung Kids bize hangi kolaylıkları sağlıyor? Samsung cihazlarda kullanılabilen bu mod çocukların uygunsuz içeriklere ulaşmasını engellemek için geliştirildi. Tamamen ücretsiz olan bu mod anne babalara uygulamaları seçip kontrol etme imkânı sunuyor. Modu aktif etmek veya kaldırmak için pin girmeniz gerekiyor. Bu sayede çocuklarınız moddan diledikleri gibi çıkamazlar. Aktiflik sağlandıktan ve dilediğiniz düzenlemeleri yaptıktan sonra çocuğunuza cihazlarınızı güvenle verebilirsiniz. Uygun gördüğünüz miktarda ekran süresi ayarlayarak çocuklarınızın uzun süre ekrana bağlı kalmasını önleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz yıllarda başlatılan İnterneti Tadında Kullan kampanyası gençler üzerinde başarılı sonuçlar vermişti. Kampanya, 24 milyon internet kullanıcısına ulaşmış ve 2 Felis ve 1 Başarı ödülü almaya layık görülmüştü. Yeni bir YouTube videosu ile gündeme gelen kampanya bu kez ebeveyn ve çocukların güvenliği üzerinde çalışmayı hedefliyor. Samsung Kids tanıtımı videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz