Corona virüsüne karşı geliştirilen giyilebilir cihazlar

0
431 Okunma
Corona virüsüne karşı geliştirilen giyilebilir cihazlar

Corona virüsüne karşı geliştirilen giyilebilir cihazlar ilerleyen günlerde salgının yayılma hızını yavaşlatabilir mi sizce?

Estimote, teknolojik uzmanlığını Corona virüsünün izlenebilmesi için kullanıyor. Yeni bir takip cihazları serisi oluşturan şirket, sosyal mesafeler ve fiziksel izolasyon önlemleri mevcut olsa bile fiziksel olarak hala birbirine temas etmek zorunda olan meslek grupları için bu cihazları geliştirdi.

Corona virüsüne karşı geliştirilen giyilebilir cihazlar

Corona virüsüne karşı geliştirilen giyilebilir cihazlar

Risk taşıyan kişilerin bu giyilebilir ürünleri kullanarak herhangi bir olası durumda temas ettiği kişilerle olan durumunu da ortaya çıkartan cihazlar, kişilerden yayılan virüsü engellemeyi hedefliyor. Ürünlerin donanım tarafında izlemesini yapan ise GPS. Bu sayede Bluetooth özelliği kullanılabilen cihazlarda ultra geniş bantlı radyo bağlantısı da bulunuyor. Bunun yanında söz konusu giyilebilir cihazlar, şarj edilebilir bir pil ve dahili LTE ile güçlendirilmiş yakınlık sensörlerine de sahip.

Kullanıcıların aktif durumlarını bildirmelerini de sağlayan bu cihazlar kişilerin olası veya doğrulanmış bir enfeksiyonunu belirtmek üzere durumunu güncellemesini de sağlıyor.

Güncellenen bilgiler ayrıca merkezi yönetim için olası kişilerin ayrıntılı günlüklerini tutan bir sağlık kontrol panelinde saklanıyor. Şimdilik bir kuruluşta dahili kullanım için tasarlanmış olan bu cihazların gelecek günlerde hacminin genişletmesi planlanıyor.

Ürün hakkında detaylı bilgilere erişmek isteyenler için ürünün resmi internet sitesini şuraya bırakıyoruz.

Apple Corona virüsü için özel bir internet sitesi açtı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz