Evden çalışırken nasıl formda kalabiliriz?

0
830 Okunma
evden çalışırken formda kalmak

Okullar bir süreliğine çevrim içi eğitime geçti, bazı iş yerleri ise çalışanlarına evden çalışma imkanı sundu. Hal böyle olunca masa başında geçirilen ve hareketsiz kalınan zaman arttı. Buna bağlı olarak dışarıya çıkma #evdekal etiketiyle başlayan Corona virüsünün yayılmasının engellenmesi amacıyla evde geçirilen zamanın artması, birçok kişiyi hareketsiz yaşama yaklaştırdı. Evden çalışırken formda kalmak mümkün mü?

evden çalışırken formda kalmak

Evden çalışırken formda kalmak mümkün mü?

Öncelikle tıpkı iş yerinize gidiyormuşsunuz gibi, hazırlanmanız ve belirlediğiniz saatlerde( erken saatler olabilir) kalkarak güne başlayabilirsiniz. Aslında iş yerinize giderkenki rutinlerinize benzer rutinler geliştirmek oldukça faydalı olacaktır. Zira bu sizin çalıştığınız hissinizi canlı tutmanıza ve verimliliğinizi de kaybetmeden çalışma imkanını artırmış olacak.

Belirli aralıklarla ayağa kalkın ve hareket edin. Normalde masa başındaki işlerden birisinde çalışıyorsanız zaten uzun süre oturur halde çalışıyorsunuzdur ama bunun önüne geçmeniz gerekiyor. Zira normal zamanda işten çıktığınızda yolda yürüdüğünüz bir aktivite şu an yok, bunun yerine işlerinizi bitirdiğinizde evinizde sevdiğiniz bir sporu yapmaya başlayın.

evden çalışırken formda kalmak

Egzersiz yapabileceğiniz gibi, normalde herhangi bir sporu yapıyorsanız ona devam edebilirsiniz. Bu süreçte gerginliği atmak adına yoga ve meditasyon gibi aktiviteleri de yapmak hem vücut sağlığını koruyacak hem de evde çalışırken tamamen hareketsiz kalmış olmayacaksınız.

Bunlara ek olarak, evinizde vücut ağırlığı antrenmanı yapabilirken, aynı zamanda ev içinde kısmi zamanlı koşu yapabilirsiniz. Eğer evinizde koşu bisikleti varsa onu kullanmak oldukça faydalı olacaktır. YouTube’da yayımlanmış yoga antremanlarını ya da egzersizleri de yapabilirsiniz. Bunun yanında hareket kabileyeti ile oynanabilen VR oyunlar da sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Bu liste uzayıp gider ancak insan en iyi kendi vücudunu dinlediği zaman en faydalı programı yapabilir. Peki, siz ne zaman vücudunuzun sesini dinlediniz? Hadi bedeninizin ihtiyaçlarına göre hareket etme zamanı!

iPad spor salonu tecrübesini eve taşıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz