Daha başarılı özçekimler ile Instax Mini 11 karşınızda

0
958 Okunma
Instax Mini 11

Bildiğiniz gibi selfie’ler Türkçe kullanımıyla özçekimler sosyal medya paylaşımlarının vazgeçilmez fotoğrafları arasında yer alıyor. En nihayetinde akıllı telefonların özel ön kameraları sayesinde oldukça başarılı özçekimler yapabiliyoruz. Şipşak fotoğrafçılığın yeni temsilcileri arasında yer alan Instax Mini serisi yeni bir üyeyi bünyesine kattı: Instax Mini 11. Normalde şipşak fotoğraf makinelerinde özçekim özelliği ön kısımda yer alan minik yansıtmalı ayna sayesinde karşılanmış oluyordu.

Fujifilm yeni X-T4 aynasız şipşak fotoğraf makinesini söz verdiği tarihte tanıttı. Instax Mini 11, selefi olan çok popüler Instax Mini 9’a çok benziyor ancak birkaç yükseltme ile sunulan ürüne bir de pembe, gök mavisi ve kömür grisi dışında, buz beyazı ve lila renklerini de ekliyor. Bildiğiniz gibi teknolojideki lila rengi bu aralar çok popüler. iPhone 11 için de sunulan tatlı lila rengi, birçok kişinin tercihleri arasında yer alıyor.

Instax Mini 11

Instax Mini 11 ile özçekimler artık daha başarılı

Makine normalde olmayan ve kullanıcıların şipşak kameralarının özelliştirmesini sağlayan iki farklı değiştirilebilir deklanşör düğmesine sahip. Daha kıvrımlı sunulan bu makine önceki modellere göre daha yuvarlak bir tasarım çizgisiyle karşımızda duruyor.

Instax Mini 11’in önemli özellikleri arasında ise özel bir özçekim modunun yer alıyor olması. Önceki modellerde yer alan yansıtmalı ayna detayı bu modelde yakın çekim özçekimlerini çerçevelemeye yardımcı olabilecek bir ayna daha eklenmiş durumda. 0,3 metreye düşürülen odak makro özçekimler için aranan özellik haline gelecek deniyor.

Otomatik pozlamayı da iyiliştirdiğini söyleyen Fujifilm, ortam ışığının daha iyi kullanılması için fotoğraf makinesinin deklanşör hızını ve flaş çıkışını otomatik olarak ayarlayan bir özellik daha eklemiş. Instax Mini 11 için kağıt üzerinde özelliklerinin çok değişmemiş olduğu düşünülse de özçekim özelliğinin geliştirilmesi benzer şipşak fotoğraf makineleri arasında en güçlü kozu kazanmasını sağlıyor.

Mart ayı başında 70 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak ürünün henüz Türkiye’de ne zaman ve ne kadara satılacağı bilinmiyor.

Kadınlar için şipşak fotoğraf makinesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz