Mutfak işlerini kolaylaştıracak teknolojik ürünler

0
1.433 Okunma
mutfaktaki teknolojik ürünler

İster evde vakit geçirmeyi sevin isterseniz sevmeyin. Ev içinde mutfak birçok kişinin en çok vakit geçirdiği alan olarak tanımlanabilir. Elbette kişiye göre değişir ancak yemek yapmayı sevenlerin evde en çok vakit geçirdiği alan mutfak oluyor. Mutfaktaki teknolojik ürünler ise kullanım açısından önem kazanıyor. Pratik aletler pratik ve kolay bir şekilde yemek ya da atıştırmalık hazırlamayı sağlıyor.

İşleri daha kolay hale getiren mutfaktaki teknolojik ürünler

İşten veya okuldan gelmişsiniz ve karnınız oldukça aç, ne hazırlamak istiyorsunuz? Pratik bir şeyler mi yoksa uğraşlı ama çok lezzetli bir şeyler mi? Eğer tercihiniz pratik şeylerden yanaysa kullanacağınız ürünlerin de pratik olması keyif verici olacaktır. Burada karşımıza portatif ocak fikirleri çıkıyor. Bunlar arasında yer alan Ordine, modern yaşama ayak uydurmuş kişileri yeni bir deneyime davet ediyor.

mutfaktaki teknolojik ürünler

Küçük alanlar için optimize edilmiş bir tasarıma sahip olan bu ocak geleneksel dörtlü ocak için mutfağı küçük kalanlar için geliyor. Tasarım, duvardaki merkezi bir güç ünitesine monte edilmiş iki ocak ünitesine sahip olarak karşımıza çıkıyor. Sıcaklığın kolay bir şekilde ayarlandığı bu ikili ocak tasarımı, hem şık hem de oldukça pratik bir çözüm sunuyor. Güç ünitesinin ayarlanabilir sıcaklıklarda olması ve duvara monte olarak gelmesi tezgahtan tasarruf yapmak zorunda olmadığınızı gösteriyor.

Bir başka ocak tasarımına baktığımızda Haier çok amaçlı ocağı görüyoruz. Tasarım açısından alışık olduğumuz bir görünüme sahip olan Haier, hem bir ocak, hem buharda pişirme tenceresi hem de farklı pişirme hazneleriyle karşımıza çıkıyor. Her bir pişirme haznesi kolay bir şekilde çıkabiliyor ve temizlenebiliyor.

Black Mirror’dan fırlamış kızartma makinesi

Black Mirror’dan fırlamış kızartma makinesi

Revolution Cooking R180 Toaster hakkında bir haber yapmıştık. Bu listeye de dahil ettiğimiz bu ekmek ve türevlerini kızartan makine gelişmiş yetenekleri ile profesyonel bir deneyim sunuyor. Bu ekmek kızartma makinesinin, ekmeğinizin ya da kızarttığınız ürünün kızarma seviyesini ayarlayabildiğiniz akıllı bir ayarı bulunuyor. Normal kızartma makinelerinde bir yerin daha fazla kızarmasını istemeyebiliyoruz. Bu ürün kızarttığımız ürünün her iki tarafının da eşit bir şekilde kızarmasını sağlıyor.

mutfaktaki teknolojik ürünler

Mitsubishi’nin Waffle makinesi benzeri ekmek kızartma makinesi retro görünümlerden hoşlananlar için güzel bir alternatif sunuyor. 260 santigrat dereceye kadar ısınabilen bu makine bir nevi fırın işlevini de üstleniyor. Bubble ise daha sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek ve gıda israfını azaltmak amacıyla gıda tüketimimizi izleyen bir gıda takipçisi olarak kullanıcıların beğenisine sunulmuş. Akıllı telefona yüklenen mobil uygulaması sayesinde alışveriş listesi yapmanız da kolay hale geliyor.

Bir başka teknolojik yardımcı ise Mizzle. Bu ürün ile birlikte yemek yeme alışkanlığınızda sizi destekleyen, mikro yeşillik yetiştirmenize yardımcı olan akıllı bir aeroponik tarıma bağlı mutfak cihazını mutfağımıza dahil ediyoruz. Bu elbette şart bir ürün değil ancak farklı deneyimler yaşamak isteyenler için biçilmiş bir kaftan. Bu akıllı kültivatör, biri çimlenme süreci, diğeri de büyüme ve hasat işlemi için üç bölme ile birlikte geliyor. İlerlemeyi mobil cihazdaki bir uygulama aracılığıyla izleyebiliyor ve tanktaki su seviyeleriyle ilgili uyarıları takip edebilirsiniz.

Biz sizler için böyle bir liste hazırladık ancak bu alan derya deniz. Sizin eklemek istediğiniz bir mutfak kurtarıcı teknolojik ürün varsa yorumda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Akıllı tava ile ne pişirdiğinizi bilin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz