2019 yılı ödüllü teknolojik ürün tasarımları

0
746 Okunma

2019 yılında ödüllü teknolojik ürün tasarımları Singapur’dan canlı yayınla Red Dot Design’da listelendi. Biz de sizler için hepsini derleyip bir araya getirdik.

Instagram’a karanlık mod geliyor!

Kavramlar, inovasyonun bel kemiğini oluşturur ve üzerlerinde inşa etme ve onları iyileştirme yeteneğimiz geleceğimizin özünde durur. Red Dot Design Concept Ödülleri, yenilikçi ve ilham verici tasarım konseptlerine ışık tutuyor. Bu kavramlar oyun değiştiren bir fikirle başlıyor ve ürün görselleştirmesine dönüşüyor. Red Dot Design Concept ödülünün amacı, bu ilginç projeleri ortaya koymak ve onları ön plana çıkarmaktır, böylece bir gün dünyamızı değiştiren pratik ürünler haline gelebilirler. Singapur’daki 2019 Red Dot Tasarım Konsepti Ödülleri‘nden, işte en iyi kategorisinde en büyük ödülü kazanan projeler ve ürünler.

Gördüğü rüyaya göre renk değiştiren ahtapot!

 

DO ve BE Design’dan Smart Stroller bebek arabası

The Smart Stroller bebek arabası , çocuğunuzla seyahat etmenin en gelişmiş yoludur. Stroller, tamamen aşağıya doğru uzanan ve çocuğa yukarıdan aşağıya güvenli bir kaplama sağlayan bir başlık ile birlikte gelirken, dahili bir sistem, havayı temizlemeye yardımcı olur ve bebek arabasını rahat ettirerek, bebek arabasının içindeki hoş sıcaklık ve nem seviyesini korur.

02. Jordan Lau Tsz Chun tarafından Tri-Cane

Bu şık baston ihtiyacınız olduğunda bir tabureye dönüşebilir! Tri-cane, onu kullanan kişinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sadece destek olmaktan fazlasını sunar. Bastonun yenilikçi tasarımı, kolun bir koltuğa açılmasına izin verirken, bastonun kendisi dışa açılan ve üçayak bir sopaya dönüştüren üç katlanabilir bacakla birlikte gelir.

03. Frolic Studio’dan Smartians

Zorunluluktan doğmuş (veya tembellik ve dehaların bir araya gelmesiyle), Smartians aktüatörleri bu fiziksel deneyimlerin dijital deneyimlere dönüşmesine yardımcı olmaktadır. Küçük aktüatörler, bir taban, akıllı bir düğme çekme, itme, döndürme, serbest bırakma, vb. Gibi işlemleri gerçekleştirebilecek çok çeşitli ataşmanlarla birlikte gelir. Düzenli ve dokunsal deneyimler yaşatmak için ustalığınızı ve bu ataşmanların bir kombinasyonunu kullanın evinizin etrafında. Smartians ışıkları açabilir veya kapatabilir, termostattaki kadranı çevirebilir, su ısıtıcısını açabilir ve hatta bitkilerinizi sulayabilir gramafonunuzu başlatabilir ses düğmesini ayarlayabilir.

04. Neofect’in NeoMano robotik eldiveni

Felçli insanlara hareketin gücünü verecek şekilde tasarlanan NeoMano Robotik Eldiven, işaret parmağı, orta parmak ve başparmakların nesnelere tutturulmasını ve gerektiğinde serbest bırakılmasını sağlar. Denetleyicideki ‘kavrama’ düğmesi, kavrama hareketi yapmak için parmakları esnetir ve kavrama sıkılır. ‘Serbest bırakma’ düğmesi, tutamağı gevşetmek için parmakları gevşetir ve eli nötr konuma geri döndürür. Oldukça kullanışlı ve hayat kolaylaştıracağı kesin.

Things otistik çocuklar için geliştirildi!

05. Shenzhen Shenwenjiao Design tarafından Kuru Gaz Ocağı

Kuru Gaz Ocağı, Japon ve Budist peyzaj bahçelerinden esinlenerek yaratılan meditasyon niteliğindedir. Ocağın tasarımı, yuvarlak kenarları sayesinde size biraz ekstra tezgah üstü alanı sunarken, sakinleştirici görünmesini sağlayan kavisli, yumuşak formların hakimiyetindedir. Ocağın dalgalı dinlenme plakası, en güçlü görsel özelliklerinden biridir. Dalgadan esinlenilmiş plaka sadece ocağa bir rahatlama sağlamaz, ayrıca bittiğinde, bir bezle ve tek bir silme hareketi ile temizliği kolaylaştırır.

Karıştırma işini üstlenen Solista tencere

 

06. Lu Di’den Complete Plate

Suşi yeme deneyimine estetik ve işlevsel bir yaklaşım kazandıran Complete Plate, jantı boyunca uzanan ve içine soya sosu dökmenizi sağlayan rampalı bir kanala sahiptir. Rampa tasarım neredeyse bir saat gibi çalışır, çünkü soya sosu seviyesi her suyla azalmaya devam eder, tam bir daire tamamlar ve sosu bittiğinde çok net bir mesaj verir!

07. Doggy Leg

Kürklü arkadaşlarımız köpekler için olan bu protez bacak, zorluk çekmeden dolaşmalarına yardımcı oluyor! Esnek protez, üst ve alt elemanları birbirine bağlayan elastik bir plaka sayesinde gerçek uzuv hareketini taklit etmek üzere tasarlanmıştır, böylece bacak kullanım sırasında olduğu gibi dinlenme sırasında da kesinlikle doğal hisseder.

08. Zinus Inc.’den Table

Kısmi masa, kısmi uzatma kutusu ve eksiksiz ustalık, Cord Reel Table tutacağı ve tek tekerlekli tasarımı sayesinde evin etrafında dolaşmanıza izin verir… ama bundan daha fazlasını yapar. Aynı zamanda, masa ile bağlı olduğu priz arasında bir tel yerleştirerek, telefonunuzu veya akıllı hoparlörü evin her yerinden takıp şarj etmenizi sağlar!

09. Shenzhen Hanma Teknoloji tarafından Lightweight Skateboard

Bu gözenekli kaykay dışa doğru kırılgan görünebilir, ancak daha güçlü olmasa da diğer normal kaykaylar kadar güçlü olacak şekilde tasarlanıp üretilmiştir. Ahşaptan daha sağlam ve ekolojik olarak bilinçli olacak şekilde tasarlanan Lightweight Skateboard, CNC işleme kullanılarak bitirilmiş bir magnezyum alaşımı kullanılarak kalıplanır. Yüksek mukavemetli, düşük ağırlıklı kaykay ayarlanabilir tekerleği ile birlikte gelir ve normal ahşap kaykayınız üzerinde daha da fazla bir avantaj sağlar!

10. Lilium Jet

Bu eVTOL‘a uçuş gücünü veren 36 devirli jet motoruyla Lilium Jet, tek bir şarjla 300 km’lik bir mesafe için 5 yolcu taşıyabiliyor! Tasarımını gerçekten devrim niteliğinde kılan, kuyruğu, dümen, dişli kutuları veya yağ devreleri bulunmayan bir tasarıma sahip, yalnızca 11 metrelik bir kanat açıklığına sahiptir. Gelecek modellerin de özerk bir şekilde uçabilmesi umuduyla 2025’teki ilk uçuşu için hazırlanmıştır!

En çok hangi teknolojik ürün tasarımını beğendiniz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz