Şişme bisiklet kaskı, yolda güvenliği artırıyor!

0
354 Okunma
bisiklet kaskı

Kent yaşamının kargaşasında otomobil kullanmak bile yeterince tehlikeliyken, bisiklet kullanmak çok daha tehlikeli bir hal alabiliyor. Bu nedenle eğer bisiklet kullanıyorsanız çok daha dikkatli olmalı ve bütün tedbirleri almalısınız. Bu amaç doğrultusunda bisiklet sürücülerini hedefe alan tasarım şirketi Hövding‘den Anna Haupt ve Teres Alstin, kentsel yaşamda bisiklet sürenler için yaratıcı bir bisiklet kaskı tasarladı.

Şişme bisiklet kaskı prensipte, otomobillerde bulanan Airbag’lar gibi çalışıyor. Bisiklet sürücüsü bir anda bir engel ile karşılaşır ve kaza yaparsa yere düşerken açılıyor. Bu sayede yere düşen sürücünün başı hasar almıyor. Bu tasarımı sertifikalı bir ürüne dönüştüren ikili, 2006’daki ilk halinden bu yana ürünü sürekli geliştirdi. Bugün bisikletçiler için dünyanın en güvenli kask olarak değerlendiriliyor.

Gördüğü rüyaya göre renk değiştiren ahtapot!

Akıllı ve şişme bisiklet kaskı

Bu elbette dört yıl süren güçlü Ar-Ge çalışmalarının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. İsveçli şirket üçüncü nesil hava yastığını yeni piyasaya sürdü: Hövding 3. Bisiklet sürücüsünün boynuna takılan bir yaka şeklinde görünün ürün, darbe anlarında şişiyor ve geleneksel bisiklet kasklarından 8 kat daha güvenli bir deneyim sunduğu söyleniyor.

Bir kaza durumunda, hava yastığı 0,1 saniye içinde baş ve boynun etrafında koruyucu bir şekilde şişiriyor. Hava yastığı, boynun etrafında koruyucu bir tampon oluşturuyor, sabitliyor ve son derece yumuşak şok emilimini sağlıyor.

Basınç birkaç saniye boyunca sabit kalıyor ve hava yastığının kafaya birden fazla darbeye dayanmasıyla kullanıcıyı koruyor. Kaza anı geçtikten sonra hava yastığı oldukça basit bir şekilde kendiliğinden iniyor.

Farklı işlevleri bulunan IoT tabanlı ev ürünleri

Akıllı telefonlara bağlanabilen kask, bir kaza anında sizin durumunuzu sevdiklerinize bildiriyor!

Önceki tasarımlarından farklı olarak, birkaç güncellenmiş özellik daha bu kaskta yer alıyor. Teknik bağlantı ile günlük güvenlik dozunuzu artıran bir Bluetooth bağlantısıyla donatılan şişme ve akıllı bisiklet kaskı,  dahili Bluetooth bağlantısıyla akıllı telefonunuzla senkronize oluyor. Hem iOS hem de Android uyumlu olan kask, bir tehlike anındayken, telefondan atadığınız kişiye kaza durumunuzu bildiriyor.

Ancak muhtemelen hepsinden önemlisi, bisiklet kazalarının büyük çoğunluğunun nerede gerçekleştiğini kaydedecek bir harita oluşturma özelliği ile donatılması ve akıllı telefonunuzun GPS’inden faydalanması. Kim kablosuz teknolojisinin sağlığımız için zararlı olduğunu söyledi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz