Dijital teknolojiyi kullanan çocukların ebeveynleri için ipuçları

0
368 Okunma

COVID-19 salgını eğitim ve sosyal yaşamlarının çoğunu çevrimiçi olarak değiştirdiğinden, çocuklar bugün her zamankinden daha fazla dijital medyaya maruz  kalıyor. Bu durumda uzmanlar teknolojileri ‘yasaklamanın‘  işe yaramadığını ifade ediyor. Bunun yerine çocukların teknolojiyi nasıl kullandıklarına bakmamız ve çocukların deneyimlerini paylaşmamız gerekiyor.

Bu içeriğimizde dijital çağda ebeveynlik yolunda hepimize yardımcı olması için bazı ipuçlarını bir  araya getirdik.

Ekran süresini 10-20 dakikalık kısa bölümlere ayırın

İlk ipucumuz çocukların cihazları bırakıp kısa bir süre sonra başka bir şey yapmayı öğrenmelerine yardımcı olmak. Çocuklara ekrana çok uzun süre bakmanın vücutları (özellikle duruş ve görme) için iyi olmadığını açıklayın. Bir sonrakine geçmek için bir zamanlayıcı kullanmak veya başka bir aktiviteye teşviş etmek yardımcı olabilir.

Kendi ekran başında geçirdiğiniz süreyi sınırlayın

Çocuklarınıza kendi ekran başında geçirdiğiniz süreyi sınırlayarak iyi bir örnek olun. Telefonlar ve tabletler, yetişkinlerin onları sürekli kullandığını gördüklerinde çocuklar için daha çekici hale geliyor. Birine tüm dikkatinizi vermenin ve sohbet etmek için telefonu bir kenara koymanın önemini modelleyebilirseniz

dijital-teknolojiyi-kullanan-cocuklarin-ebeveynleri-icin-ipuclari-1

Çocukların güvende olduğundan emin olun

Reklam içeren oyunlardan veya medyadan kaçının, ebeveyn denetimlerini açın. Çocukları korumak için diğer güvenlik stratejilerini kullanın. Onlar oynarken, öğrenirken ve teknolojiyle çalışırken yanında kalın ve onlarla ne yaptıkları hakkında konuşun.

Günün sorusu

Akşam yemeğinde çocukların ilgi alanlarına göre  “Günün Sorusunu” sorma geleneği başlatın. Dinozorların neslinin kaç yıl önce tükendiği bugünün pop listelerindeki en iyi 3 sanatçıya kadar her şey olabilir. Her akşam yemek masasında soru sormayı deneyin. Çocuklarınızın sorularını tam olarak sormak ve yanıtlamak için Google veya Siri’yi aramak yerine, yanıtın ne olabileceğini düşündükleri konusunda kendilerini düşünmeye çalışmalarını teşvik edin. Bu basit uygulama, eleştirel ve yaratıcı düşünme alışkanlığını aşılayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz