Instagram dijital zorbalığa yeni çözüm getiriyor!

0
103 Okunma
Instagram
Istanbul, Turkey - December 15, 2018: Person holding a brand new Apple iPhone X with Instagram profile on the screen. Instagram is an online mobile social networking service, launched in October 2010.

Sosyal medya platformu Instagram, keyifli vakit geçirmenin yanı sıra bazen can sıkıcı olaylar yaşamanıza sebep olabilir. Platformdaki bu rahatsızlıkları azaltmayı hedefleyen Instagram; nefret suçları ve zorbalıkla mücadele için yeni bir adım daha attı. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan bu uygulama artık kötü niyetli paylaşımlardan sizi uzak tutmak için tedbirler alacak. İşte Instagram kullanımını daha huzurlu hale getirecek olan adımlar.

Instagram zorbalık ve nefret suçunun önüne geçecek

Instagram

Bugün remi Instagram bloğunda kullanıcıların çoğunu sevindirecek bir duyuru paylaşıldı. Duyuruya göre; ırkçılık, nefret suçu ve zorbalık ile ilgili gönderilere ulaşmak artık daha zor olacak. Platform bu görüntüleri sizden olabildiğince gizleyerek daha güvenli bir ortam sunmayı vadediyor. Bu özelliği size sunmak için geçmiş verilerinizden faydalanacak olan Instagram; kullandığı algoritma ile ilgi alanınızda olmayan konuları karşınıza çıkarmayacak. Aslında bu özellik hali hazırda kullanılıyor. Fakat filtrelemeyi amacına uygun geliştirmek için artık dikkate alınacak bir madde daha var. O da daha önceden oluşturduğunuz şikayetler. Rahatsız olduğunuz ve görmek istemediğiniz herhangi gönderi ya da konu ile ilgili şikayet oluşturduğunuz da benzer içerikleri görmeniz de engellenecek.

WhatsApp iOS’un bir özelliğini daha Android’e getiriyor

Daha yaşanılabilir bir sosyal ortam oluşturmaya çalışan şirketin amacı; platformda daha uzun zaman geçirmenizi sağlamak. Fakat bu konuda hala filtreleme sistemi gizlemek üzerine çalışıyor. Yani kötü niyetli, zorba içeren içerikler platformda paylaşılmaya devam edecek. Yalnızca siz bunları görmeyeceksiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz