Diyabet hastalarına özel akıllı küpe: Sense Glikoz

0
482 Okunma
akıllı küpe Sense Glikoz 1

Giyilebilir teknolojiler artık sağlığımız hakkında bize daha çok fayda sağlıyor. Tyra Kozlow tarafından tasarlanan Sense Glikoz küpesi sürekli kan şekerinizi ölçümleyerek takip altında kalmanızı sağlıyor. Tip-1 diyabet hastaları için geliştirilen bu küpe oldukça şık bir tasarıma sahip. 

Sense Glikoz akıllı küpe özellikleri 

akıllı küpe Sense Glikoz

Tip-1 diyabet hastaları gün içerisinde şeker ölçümü yapmak için cihazlarını yanında taşımak zorunda kalıyor. Parmağınızda ufak bir delik açarak kan şekerinizi ölçen cihazların kullanımı pek kolay değil. Akıllı bileklikler ve benzeri teknolojiler bu konuda şeker hastalarının yardımına koşarken kadınlar için akıllı küpe tasarımı da bu amaca hizmet etmek ediyor. Farklı renk seçenekleri bulunan küpeyi kullanırken estetiğinizden ödün vermeyeceksiniz. Sense Glikoz yüksek frekanslı radyo dalgaları ile ölçüm yapıyor.

Ani kalp durmasında ölüm riskini azaltan cihaz geliştirildi

Henüz küpe hakkında detaylı bilgiler verilmedi. Akıllı küpenin okuduğu veriler bluetooth aracılığı ile uygulamaya aktarılabiliyor. Toplanan veriler sayesinde size uyarılar gönderebilen küpe, uzun süre topladığı bilgiler ile eğilimlerinizi de ölçümleyebiliyor. Hastanın konforunu arttırdığı gibi tıbbi atıkları da azaltmayı hedefleyen Sense Glikoz, 2020 Global Grad Show finalistleri arasında yer alıyor.

Özellikleri hakkında detaylı bilgi bulunmayan akıllı küpe, tip-1 diyabet hastası kadınlar için oldukça iyi bir seçenek. Küpe hakkındaki detayların ve fiyatının ortaya çıkmasını heyecanla bekliyoruz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz