Dünya Selfie Günü’nde dünyanın her yanından kareler

0
970 Okunma
Dünya Selfie Günü

Dünya Selfie Günü her yıl 21 Haziranda kutlanıyor. 21 Haziran 2020 tarihinde ise Babalar Günü ile aynı güne ve aynı zamanda en uzun güne de denk geliyor. Cep telefonlarının akıllı telefonlara geçişinde yaşanan teknolojik gelişmelerin içinde selfie yani özçekim, kendisine yıllar içinde önemli yer buldu. Bu uğurda fotoğraflar uğruna canından olanlar bile bulunuyor.

Dünya Selfie Günü kısa tarihçe

Instagram, Snapchat ve Facebook gibi fotoğraf paylaşmanın önemli olduğu mobil uygulamalar ile birlikte özçekim fotoğrafları daha bir önem kazandı. En güzel, en iyi ve en başarılı fotoğraflar için çabalayan milyonlarca insan bulunuyor. İşte Dünya Selfie günü de tam olarak bu insanları temsil etmek amacıyla kutlanıyor.

Dunya Selfie Gunu-02

Dijital dünyaya 2013 yılında dünyanın en çok kullanılan kelimesi olmasının ardından adını daha sık duyduğmuz bu kavram, dünyanın dört bir yanındaki insanların çoğunlukla telefonlarının ön kamerası ile çektikleri fotoğrafları kapsıyor. Bu günde ise Instagram ve benzer sosyal medya ağlarından #NationalSelfieDay etiketiyle milyonlarca fotoğraf paylaşılıyor.

Dünyadaki ilk Selfie, fotoğrafçılığın kurucusu olarak kabul edilen Amerikalı bir kimyager olan Robert Cornelius tarafından yaratıldı. 1839’da ilk kez kendi portresini çekmek isteyen Cornelius, bu fotoğrafı oluşturmak için 10-15 dakika boyunca hareketsiz durdu ve ve ilk olarak bu şekilde bir fotoğraf oluştu.

Yıllar içinde özçekim kavramı değişim geçirse de en önemli geri dönüşünü 2002 yılında yaşadı. Ön kameraların daha çok kişinin telefonunda yer almasıyla birlikte, bu kavram hayatımıza daha da çok girdi.

2013 yılında The Chainsmokers‘ın Selfie isimli şarkısı da söz konusu kavramı daha da görünür hale getirdi.  İşte bu kavram ile birlikte yakalanmış en ünlü selfieler ve dünyanın bir yanından kareler:

Dunya Selfie Gunu-01

Eski İngiltere Başbakanı David Cameron, Eski Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt, Eski ABD Başkanı Barack Obama

 

Dunya Selfie Gunu-01
Uzayın ilk Selfie’si Buzz Aldrin’den geliyor

Apple’dan sosyal mesafeye uygun grup selfie’leri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz