Dünyada teknolojiye yön veren güçlü kadınlar

0
646 Okunma

Üst düzey yöneticiliklerden, yazılımcılardan, mühendisliğe tutun pek çok dalda teknolojiye yön veren kısaca teknoloji dünyasına damga vuran kadın liderleri sizler için derledik. İşte teknolojiye yön veren kadınlar ve başarıları…

Marissa Ann Mayer

Teknolojiye yön veren kadınlar denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Marissa Ann Mayer, 17 Temmuz 2012’den itibaren Yahoo!’nun CEO’sudur. Daha öncesinde ise uzun süre Google’ın sözcüsü ve üst düzey yönetici olarak görev yapmış başarılı bir kadındır.

Ada Lovelace

Matematik ve bilgisayar tarihine geçmesinin nedeni, Babbage’ın “Analitik Makine” adlı ilkel bilgisayarı için yazdığı bir algoritma olmuştur. Bu Analitik Makine hiçbir zaman yapılmasa bile 1940’larda ilk modern bilgisayarın gelişmesine ilham vermiştir.

Renée J. James

Renée J. James, daha önce Intel’in başkanı olan Amerikalı teknoloji yöneticisidir. Halen, Amper Computing’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’sudur aynı zamanda. Medya ve Teknoloji pratiğinde ise Carlyle Group’ta Operasyon Yöneticisi konumunda çalışmaktadır.

Vijaya Gadde

Vijaya Gadde, Twitter’da yasal, politika ve güvenlik için küresel lider olarak hizmet vermektedir. 2014 yılında Fortune tarafından Twitter’ın yönetici ekibindeki tek kadın olarak adından söz ettirdi. Ancak şu anda baş pazarlama sorumlusu olarak Leslie Berland’a katıldı.

Susan Wojcicki

İnternet dünyasının en güçlü kadını olarak adından bahsettiren Susan Wojcicki, 2014’ten beri Youtube CEO’luğu görevini yürütmektedir. Wojcicki, Google’dan sonra dünyanın en çok tıklanan sitesinin CEO’su olarak teknolojiye yön veren en önemli kadınların başında yer alıyor. 

Julie Larson-Green

Larson-Green tüm Windows yazılım ve donanım mühendisliğine liderlik etmek üzere kariyerine başladı. Daha sonra Devices Group’u yönetti ve Microsoft’un Xbox ve Surface de dahil olmak üzere çeşitli donanım platformlarından sorumlu oldu. 2014 yılında Uygulama ve Hizmetler Grubu’nda Microsoft Baş Deneyimi Sorumlusu pozisyonuna geldi ve daha sonra Office müşteri mühendisliği görevini üstlendi. Larson-Green’da teknolojiye yön veren kadınlardan biridir.

Karanlık Mod nasıl kullanılmalı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz