Mutlaka izlemeniz gereken Oscar Ödüllü 5 film

0
562 Okunma

Film izlemek istiyor ancak ne izleyeceğinize karar veremiyor musunuz? En iyileri izlemeye ne dersiniz? Sizler için mutlaka izlemeniz gereken Oscar Ödüllü 5 filmi listeledik. İşte o filmler…

Parazit

Mutlaka izlemeniz gerek Kore yapımı Parazit filmi, 2020 Oscar ödülleri içerisinde En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere 4 dalda prestijli ödülü kazanmayı başardı. Film; Seul’un bakımsız yarı bodrum bir evinde yaşayan Kim ailesinin, muhteşem bir zenginlik yaşayan Park ailesinin yanına çalışan olarak girmelerini ve bir parazit gibi onlarla yaşamaya çalışmalarını anlatıyor.

Anna Karenina

2013 yılında 1 ödül 3 adaylık alan ve Tolstoy’un Anna Karenina adlı kitabından uyarlanan filmi izlemenizi tavsiye ederiz. Özellikle de moda meraklılarının. Çünkü bu yapım 2013 yılında En İyi Kostüm Tasarımı ödülüne layık görüldü. Film, Rusya’da geçen trajik bir aşk hikayesini anlatıyor. Zeki , kültürlü bir kadın olan Anna‘nın mutsuz evliliğinden sonra aşık olduğu yasak aşkı ile başına gelenleri bu filmde görmekteyiz.

Suyun Sesi

Mutlaka izlemeniz gereken bir diğer Oscar Ödüllü film ise Suyun Sesi (The Shape Of Water). 2018 yılında En İyi FilmEn İyi Film Müziği, En İyi Yapım Tasarımı ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanan yapım; Soğuk Savaş’ın iyice kızıştığı 1963 yılında Elisa’nın, çalıştığı bir devlet laboratuvarında insansı bir su yaratığının üzerinde gerçekleştirilen deneylere şahit olmasıyla yaşananları konu edinmekte.

Yeşil Rehber

2019 yılında En İyi FilmEn İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Özgün Senaryo ödülü kazanan Yeşil Rehber (Green Book); ünlü bir piyanist ve konser turu kapsamında onun şoförü olarak çalışan Tony’nin hikayesini anlatıyor.

Aşk

Mutlaka izlemeniz gereken Oscar Ödüllü 5. film tavsiyemiz Aşk (Her); 2014 yılında En İyi Özgün Senaryo ödülüne layık görüldü. Film; Phoenix’in canlandırdığı Theodore Twombly’nin, Johansson’ın seslendirdiği Samantha adlı yapay zekâya sahip bir işletim sistemine aşık olması ve ikili arasında yaşanan ilişkiyi konu almakta.

Netflix’te izleyebileceğiniz 5 romantik film

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz