Tesla yeni bataryalarını nerede üretecek? Elon Musk açıkladı

0
682 Okunma
elon musk batarya

Tesla ve SpaceX CEO’su, girişimci Elon Musk yeni bataryalarını nerede üreteceklerini açıkladı. Tesla, Model Y isimli yeni araçlarında kullanacakları bataryayı Almanya’nın başkenti Berlin’deki fabrikasında üretecek. Ayrıca Berlin’de bulunan bu fabrikada bataryanın yanı sıra, 2021 yılının ilk yarısından itibaren Model Y üretimi de gerçekleşecek. Tahminlere göre Elon Musk batarya üretimi için Almanya’yı ülkenin otomobil alanındaki başarısından dolayı seçmiş olabilir…

Konu ile ilgili açıklamalarını Twitter üzerinden yapan Elon Musk, Berlin’deki fabrikada üretecekleri yeni otomobil Model Y ve batarya için “önemli bir üretim riski” ile sonuçlanabileceği açıklamasında bulundu.

elon musk batarya

Pil üretimi 100 kat artabilir

Berlin’deki yeni fabrikayla birlikte özellikle Avrupa’daki satışlarını artırmayı planlayan elektrikli otomobil üreticisi, burada gerçekleştirilecek üretimin ne kadar farklı olduğunu da tüm dünyaya göstermek için kullanacaklarını söyledi. Ayrıca şirket bu yeni piller sayesinde 2030 yılına kadar pil üretimini 100 kat artırmayı hedefliyor.

Tesla Berlin’de yarım milyon araç üretecek!

ABD’li şirketin internet sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre Tesla, Almanya’nın Berlin şehrinde kuracağı fabrikada 1 yılda yarım milyon elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Öğrenilen bilgilere göre bu fabrikada elektrikli araçların montajı, pil üretimi,  Tesla’nın Model 3 ve Model Y araçları üretilecek. Ayrıca bu fabrikada ilerleyen zamanlarda üretilecek yeni modellerin hazırlanacağı da edinilen bilgiler arasında.

105 bin liralık çanta alan Danla Bilic eleştiri aldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz