Instagram saldırgan içerikli yorumları gizleyecek

0
165 Okunma

Instagram, sosyal medyanın en büyük sorunlarından biri olan siber zorbalığa savaş açtı. Platformun kullanıcılarının paylaşımlarına genellikle sahte hesaplardan zorbaca yorumlar yapıyor. Bu duruma el atmak isteyen Instagram, artık saldırgan içerikli yorumları gizleyecek.

Twitter gibi Instagram da saldırgan içerikli yorumları gizleyecek

Twitter daha önce kurallarını ihlal eden tweetleri gizlemeye başlamış ve tweetlerin altına atılan yanıtların gizlenmesi için kullanıcılarına seçenek yaratmıştı. Şimdi ise Instagram da benzer şekilde bir adım attı ve saldırgan içerikli olduğunu düşündüğü yorumları gizleme kararı aldı.

instagram saldırgan içerikli yorumları gizleyecek, instagram,

Sosyal medyada özellikle fenomenler ve ünlüler kısacası takipçisi fazla olanlar olmak üzere nerdeyse tüm kullanıcılar siber zorbalıkla çok fazla karşı karşıya kalıyor. Bunun için ülkemizde sosyal medya yasası meclisten geçti ve 1 milyondan fazla kullanıcısı olan sosyal ağ sağlayıcılarından Türkiye’de bir temsilci bulundurmak gibi bazı şeyler istendi.

Şirket geçmişte şikayet edilmiş yorumları baz alarak benzer yorumları gizleyecek. Bunun için de atılan yorumlarda taciz ve saldırganlığı belirleyebilmek için mevcut yapay zeka sistemleri kullanacak. Ancak Twitter’da olduğu gibi Instagram’da da kullanıcılar bu yorumları “gizli yorumları göster” seçeneğine basarak görebilecek. Özellik şu anda test aşamasında.

Kızıl gezegen Mars’ta 3 göl daha bulundu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz