Kızıl gezegen Mars’ta 3 göl daha bulundu!

1
767 Okunma
mars'ta 3 göl daha bulundu, mars'ta göl, mars,

Mars’ta yaşam olması yönündeki umutlar gittikçe artıyor. Kızıl gezegen Mars’ta tam 3 göl daha bulundu. En son 6 Ekim’de dünyadan çıplak gözle görüldüğü haberiyle gündemimizde olan gezegen şimdi gök bilimcileri heyecanlandıran bir gelişmeyle karşımızda.

Mars’ta 3 göl daha bulundu, kızıl gezegende yaşam olabilir mi?

Sadece gökbilimcileri değil çoğu kişiyi heyecanlandıran bu gelişmeden önce de Mars’ta su bulunduğu biliniyordu. Araştırmacıların 2018’de yayınladıkları rapora göre gezegenin yüzeyinin altında gizli bir gölün tamamı bulunmuştu.

mars'ta 3 göl daha bulundu, mars'ta göl, mars,

Bulunan bu gizli gölün etrafında 3 göl daha bulundu. Roma Üniversitesi’nde gezegen bilimci olan Elena Pettinelli, bu yeni gelişme için “karmaşık bir sistem” dedi. Toplamda bulunan 4 gölün en büyüğü 30 kilometre (18 mil) uzunluğunda, 20 km (12 mil) genişliğinde.

Mars, yüzyılı aşkın süredir insan zihnini uzaylı yaşam düşünceleriyle meşgul ediyor. Mars’ın daha önce su zengini bir dünya olduğu ancak ince atmosferi nedeniyle şu an bu durumda olduğu söyleniyor. Araştırmacılara göre, bulunan 4 gölün bu zamana kadar kalmış olması için tuz oranın aşırı yoğun olması gerekir. 2018’de bulunan ilk göl 2012 ve 2018 yılları arasında yapılan 29 gözleme dayanıyordu. Ancak yeni bulunan 3 göl 2012’den 2019’a kadar yapılan tam 134 gözleme dayanıyor.

Avrupa Uzay Ajansı’na göre, ulaşılması çok zor olsa da Mars’ta yaşamın kanıtlarını aramak için ideal yerler olacaklar…

Instagram’ın yeni arşiv özellikleri kullanıma sunuldu

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz