Evden çıkmadan gezebileceğiniz 5 sanal müze

0
375 Okunma

Kültürlerarası iletişim ve etkileşim için eşsiz mekanlar olan müzeleri evinizde koltuğunuzdan kalkmadan gezebilirsiniz. Sizler için evden çıkmadan gezebileceğiniz 5 sanal müzeyi listeledik.

Orsay Müzesi

Paris’te bulunan Orsay Müzesi, eski bir tren garından, günümüzde pek çok sanat eserlerinin sergilendiği bir müzeye dönüştürülmüş. Monet, Degas, Renoir ve Cezanne gibi sanatçıların eserlerini görebileceğiniz Orsay Müzesi’nde Rodin ve Gauguin’in de heykellerini de görebilirsiniz. Son olarak mimarisi ve içerdiği eserlerle sanat severlerin gözdesi olan Orsay Müzesi’ni gezmek için buraya tıklayınız.

Pergamon Müzesi

Bergama Müzesi, Berlin’de Müzeler Adası’nda yer alan beş müzeden biridir. Ayrıca Antik Eserler Koleksiyonu, Ön Asya Müzesi ve İslam Sanatları Müzesi’nin bir arada bulunduğu müzede pek çok farklı kültüre ait eser bulunmaktadır. Pergamon (Bergama) Müzesi’ni gezmek için buraya tıklayınız.

Louvre Müzesi

Louvre Müzesi dünyanın önde gelen sanatçılarının eserlerini bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca dünyanın en büyük müzesi olan Louvre, yaklaşık 10 futbol sahası büyüklükte bir alanı kaplamaktadır. Koleksiyonunda 350 binden fazla eser bulunan Louvre Müzesi’ni gezmek için buraya tıklayınız.

Kişisel gelişiminize katkı sağlayacak uygulamalar

Metropolitan Sanat Müzesi

Metropolitan Sanat Müzesi, dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden bir tanesidir. Müzede eski doğu, Mısır, Yunan, Roma dönemlerine ait eserlerle birlikte Vincent Van Gogh’un çalışmaları bulunuyor. Ayrıca müze içerisinde bir araştırma kitaplığı, çocuklar için bir bölüm ve etkin bir eğitim sergisi de mevcut. Müzeyi sanal olarak gezmek için buraya tıklayınız.

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi, kültürel anlamda içerisinde birçok eser barındıran ender yerlerinden biridir. 7’den 70’e herkese hitap eden Oyuncak Müzesi’nde, 1700’lü yıllardan itibaren günümüze kadar gelen oyuncaklar sergilenmektedir. Ayrıca oyuncak tarihinin en gözde örneklerini sergileyen müze, Türkiye’nin ilk oyuncak müzesidir. Müzeyi buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz