Facebook, 1 yıllık maratonu başlattı

0
83 Okunma

Habercilik için Facebook ve Instagram kullanımının önemine dikkat çekmek isteyen Facebook, yeni projesini hayata geçirdi. Facebook Gazetecilik Projesi, tüm gazetecilere ve gazetecilik öğrencilerine değişen trendleri ve mesleklerinde sosyal medyayı nasıl kullanmaları gerektiğini anlatacak.

Facebook Gazetecilik Projesi 1 yıl sürecek

Facebook, Kadir Has Üniversitesi ve Habitat Derneği işbirliğiyle yeni bir program başlattı. 12 gönüllünün katıldığı programın ilk ayağı 21-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’daki Facebook İstasyon’da gerçekleştirildi. Türkiye’deki gazeteciler ve gazetecilik öğrencileri için sosyal platformlarda hikaye anlatımına odaklanan bir eğitim programının ikinci ayağında, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü ve Habitat ağındaki bu gönüllüler Türkiye’deki gazetecilere ve gazetecilik öğrencilerine Facebook ve Instagram’da hikaye anlatımı konusunda eğitim verecek. Böylece gazeteciler için doğru Instagram kullanımı nasıl olmalı sorusu yanıt bulacak.

12 ay içinde binden fazla gazeteciye ulaşmayı hedefleyen Facebook bu 2 günlük eğitimlerle,  Facebook ve Instagram’da hedef kitle oluşturmaya ve Facebook Live, Facebook Watch, Instagram Hikayeler ve IGTV gibi Facebook ve Instagram özelliklerini kullanarak video aracılığıyla hikaye anlatımına odaklanacak. Ayrıca programda yanlış bilgilendirme, doğruluk kontrolü ve telif hakları ile nefret söyleminin yasal yönleri konularında araçlar ve bilgiler sunacak.

İlk eğitimler için eğitmenlerle bir araya gelen Facebook Medya Ortaklıkları Departman Yöneticisi Eren Sağır yaptığı açıklamada, günümüzde gazetecilerin özellikle iş bulmak için dijital becerilere sahip olmalarının oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Facebook Gazetecilik Projesi kapsamındaki eğitimler tüm gazetecilere ve gazetecilik öğrencilerine ücretsiz olarak verilecek. Programa katılmak için buraya tıklayabilirsiniz.

iPhone 11 Pro ile Selena Gomez müzik klibi çekildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz