Microsoft’tan kadınların hayatını kurtaracak yapay zeka teknolojisi

0
390 Okunma

Microsoft geliştirdiği yapay zeka teknolojisi ile kadınlarda görülen rahim ağzı kanserine odaklandı ve kanser teşhisi koyma konusunda başarılı oldu.

Image result for yapay zeka

Microsoft geliştirdiği yapay zeka teknolojisini geçtiğimiz yıl Hindistan‘da kullanmaya başlamıştı. Geliştirdiği bu teknoloji ile kadınlarda görülen rahim ağzı kanserine odaklanmış ve bu konuda başarılı olarak doktorlardan da onay almıştı. Hindistan‘da uygulanmasının nedeni ise yapılan araştırmalar sonucu rahim ağzı kanseri olan kadınların yüzde 25’inden fazlasının Hindistanlı çıkması. Rakamlarla ifade edecek olursak dünyada her yıl rahim ağzı kanseri olan ve ölen 250.000’den fazla kadının 67.000’i Hindistandan. Bu nedenle proje ilk olarak Hindistan’da uygulanmaya başladı.

Image result for hindistan kadınları

Doktorlar tam not verdi

Nerdeyse 1 yıldır doktorlar ile sürekli iletişimde olarak yapay zekanın gelişmesini hızlandıran geliştirici ekibi, teşhis doğruluğunun %98‘e ulaştığını açıkladı. Doktorlar ise bu teknoloji sayesinde teşhis koyma süresinin 4 kat daha hızlı olduğunu ifade ederek Microsoft‘a tam not verdi.

Image result for microsoft sağlıkta yapay zeka teknolojisi

Microsoft ekibi, sağlık alanındaki yapay zeka projeleri sayesinde yakın gelecekte milyonlarca insanın hayatının kurtarılabileceği görüşünde.

Dyson V11 kablosuz süpürge ile sağlıklı yaşama giriş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz