Facebook konumunuzu izliyor

0
137 Okunma
facebook-konumunuzu-izliyor-3

Konum izinlerini kapatsanız bile Facebook nerede olduğunuzu öğrenebilir. Hatta konumların izlenildiği iddialarını kabul etti. Son yıllarda adı sürekli kullanıcı gizliliği ihlali ile ilgili konulara karışan Facebook bomba gibi bir itirafta bulundu. Gizlilik ihlali nedeniyle büyük cezalara tabii tutulan Facebook, güvenilirliğini de zaman geçtikçe kaybetmeye devam ediyor. Daha sonra sosyal medya devi Facebook tarafından yapılan açıklamalara göre, Messenger uygulaması üzerinden test sürecini durdurduğu belirtildi.

facebook-konumunuzu-izliyor-1
ABD’li senatörler Facebook’a mektup göndererek, şirketin neden sürekli olarak kullanıcı konumlarını izlediğini açıklamasını istedi.

Facebook’ta bu mektubu yanıtlayarak okuyanları şaşırtacak ifadelerde bulundu.

Facebook, siz kullanıcılarından tüm uygulamalarına konum erişim izni vermenizi istiyor.
Ancak Facebook tarafından yapılan açıklamada, konum izni vermeseniz bile konumunuzun takip edildiği net bir biçimde belirtiliyor.

Huawei P40 Pro’da o hizmetleri kullanamayacaksınız!

Facebook, arkadaşlarınızın konumundan yerinizi belirleyebilir

facebook-konumunuzu-izliyor-2

Sosyal medya devi, hem kullanıcılarının hem de kullanıcılarının arkadaşlarının paylaşımlarını analiz ederek herhangi bir konum bilgisi olup olmadığına bakabiliyor.

Kısaca özetleyecek olursak uygulama, arkadaşlarınızın sizi etiketlediği yerlerden konum bilgisini edinebiliyor.
Şirket MarketPlace’de alışveriş yaptığınız takdirde fiziksel adresinizden konumunuzu belirleyebiliyor. Aynı zamanda bulunduğunuz konumu baz alarak , hangi reklamların ve sponsorlu yayınların sayfanıza düşeceği hakkında bile tahminde bulunabilir.

Sizler de sıkı bir Facebook kullanıcısı ve Facebook uygulamalarına sahipseniz, konum izni vermemekle birlikte yer bildirimi de yapmaktan kaçınırsanız izlenme oranınız büyük oranda azalabilir.

2020’de yurt dışından alınan telefonlar için 20 Euro ödenecek

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz