Facebook sesli asistan ile güven inşa edecek!

0
217 Okunma

Okul arkadaşlarımızı bulmak için hayatımıza giren Facebook, şu anda dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri. Şirket her geçen gün çıtayı biraz daha yukarı taşımak için elinden geldiğince çalışıyor. Son olarak, bir sesli asistan üzerinde çalıştığı ortaya çıkan Facebook ev hayatımızın tam merkezine yerleşebilir.

Facebook sesli asistanı ile aslında modaya uyum sağlamak istiyor diyebiliriz. Çünkü büyük teknoloji devlerinin bu alanda mutlaka bir oyuncusu var. İlerleyen yıllarda sesli asistanların tamamen klavyelerin yeri alacağı düşünülüyor. Bunu da göz önünde bulundurunca Facebook’un bu hamlesi çok da mantıksız değil.

Facebook sesli asistan ile birlikte akıllı ev cihazlarının içine de girebilir. Hayatımızın her alanında Facebook’un olması bir yandan da ona duyulan güvenin artmasına yardımcı olabilir.

Söz konusu AI destekli asistanını mobil cihazlara sunmayacak. Şirket daha önce Messenger için “M” adlı bir yapay zeka destekli asistanı kullanıma sunmuş, gelen olumsuz tepkiler ve gizlilik endişeleri üzerine hizmeti sonlandırma kararı almıştı.

Yeni geliştirilecek olan sesli asistanda da “M” adlı asistanı oluşturan birim ile Portal ve Oculus‘u kuran birim birlikte çalışacak. Facebook’un direktörlerinden olan Ira Snyder ise sesli asistan biriminin başına geçecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz