Facebook’tan görme engelliler için yeni özellik

0
153 Okunma

Sosyal medya platformu Facebook, görme engelliler için çalışmalar yapıyor. Özel fotoğrafları tanımlamak için uzun zamandır ATT kullanan Facebook şimdi ise çok daha fazla bilgi vaat eden otomatik alternatif metnin yeni bir versiyonunu detaylandırdı.

 Görüntülerin içeriğini tanımlayacak

Facebook görme engelli kullanıcıları için; akışta yer alan fotoğrafları, sentetik bir ses kullanarak içeriğini açıklayacak yeni bir özellik geliştirdi. 2016 yılında otomatik alternatif metin (AAT) kullanımını geliştiren Facebook bu özellik sayesinde görme engelli kullanıcılar için nesne tanıma sistemi kullanıyordu. Uygulama bu tekniği geliştirerek, fotoğrafta bulunan insanların karede nerede olduğunu ve kişi sayısını tanıyabilecek.

Microsoft, görme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor

Normalde bir fotoğrafın içeriğinin basit bir özetini açıklayan özellik şimdi nesnelerin konumunu, boyutunu, doğasını ve 1200’den fazla kavramı güvenilir bir şekilde tanıyabilecek. “Açık havada, Eğik Pisa Kulesi’nde iki kişinin selfie’si olabilir” gibi tanımlamalarda bulunacak. Facebook, gelişmelerin görme engelli kullanıcıların fotoğraflarda neler olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını söylüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz