Türk Telekom’dan kalp hastaları için özel uygulama

0
362 Okunma
LIGHT Türk Telekom

Türk Telekom Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar sonucunda kalp hastaları için yeni bir uygulama geliştirildi. Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte ortak çalışmalarının sonucu olarak “LIGHT” uygulamasını hayata geçirdi.

LIGHT uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

LIGHT

Toplum sağlığını dijital ortamlardaki gelişmeler ile desteklemeyi hedefleyen Türk Telekom, proje kapsamında hastanesindeki kadiyologların tecrübelerinden ve 540 tane ağır hastanın verilerden faydalandı. Bu hastaların verileri 1 yıl boyunca kayıt edilerek bir veri tabanı oluşturulan LIGHT programı, kalp damar hastaları için olası riskleri ölçümleyebiliyor.

Ani kalp durmasında ölüm riskini azaltan cihaz geliştirildi

Kalp damar hastalığı bulunan kişiler uygulama sayesinde tansiyon regülasyonlarını sağlama, kötü kolesterollerini düşürme, iyi kolesterollerini yükseltme, kilo verme ve diyet önerilerine uyma konusunda yardımcı oluyor. Sağlık anlamında ciddi bir adım olarak görülen proje dünyaca ünlü olan sağlık dergisi Atherosclerosis’de yayınlandı.

Uygulama ile ilgili olarak Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu şu ifadelerde bulundu,

 “Sağlıkta esas olan ‘önleyici’ uygulamalardır. Biz de Türk Telekom olarak insana değer veren ve onları değerli hissettiren işlere odaklanıyoruz. Sağlık konusundaki dijitalleşme yatırımlarımız için de bu bakış açısıyla hareket ediyoruz. LIGHT uygulamamız, akıllı cihazları kullanarak hastalık risklerini azaltabilmenin mümkün olduğunu gösterdi. Bu sonuçların, gelecekte mobil sağlık konusunda Türkiye’de yapılacak çalışmalara da ışık tutacağına inanıyoruz.”

Sağlık uygulamaları konusunda önce olarak görülebilecek uygulama, dijital sağlık tarafında önemli bir adım olarak görülüyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz